سئو تکنیکال مانند سایر بخشهای سئو بسیار مهم است و به طور کلی وظیفه آن این است که سایت را از نظر فنی اصلاح و بهینه کند تا برای موتورهای جستجو قابل فهمتر باشد. اگر شما هم میخواهید بدانید سئو تکنیکال چیست؟ و چه تأثیری در سئو سایت دارد و آن را در سایت خود پیادهسازی کنید حتماً تا انتهای این مقاله همراه سوبلز باشید.
سئو تکنیکال و اجزای آن
سئو تکنیکال یکی از بخشهای مهم سئو است. که مراحل بهینهسازی را به گونهای انجام میدهد که ایندکس صفحات برای موتورهای جست و جو راحتتر باشد. اگر شما یک محتوای عالی داشته باشید و سایت شما از نظر فنی اشکال داشته باشد مثلاً سرعت باز شدن صفحات زیاد باشد، کاربر صفحه را میبندد و یک سایت دیگری را باز میکند. اگر میخواهید از طریق ترافیک اورگانیک پیشرفت کنید باید سایت خود را از نظر فنی برسی و اصلاح کنید. این بخش از سئو مربوط به محتوا نیست و به زیر ساختهای فنی سایت بستگی دارد مثل چک کردن فایلهای Robots. txt و یا سرعت سایت و…
مزایای سئو تکنیکال
سئو تکنیکال در بهبود رتبه شما در صفحه SERP تأثیر بسیار زیادی دارد. به طور کلی اگر شما بهترین محتوا را هم داشته باشید ولی موتورهای جست و جو نتوانند آن را کرال کنند تعداد کمی از کاربران قادر به دیدن محتوای شما خواهند بود. در واقع موتورهای جست و جو هر چقدر بیشتر بتوانند محتواهای شما را کرال و ایندکس کنند شانس شما در قرارگیری صفحات اول گوگل بیشتر میشود. بنابراین اگر شما بتوانید ساختار سایت خود را ارتقا دهید به موتورهای جست و جو کمک میکنید بهتر سایت شما را ایندکس کنند و همانطور که قبلتر هم گفتیم به هر میزان که گوگل بهتر سایت شما را بفهمد به همان میزان شانس بیشتری برای رتبهبندی دارید.
چگونه روی سایت خود سئو تکنیکال را پیاده کنیم؟
برای اینکه شما سایت خود را از نظر فنی برسی کنید لازم است تمام موارد لازم را یادداشت کنید و آنها را قدم به قدم در سایت خود پیادهسازی کنید.
برسی فایل Robots. txt
فایل robots. txt یک فایل متنی است که همهی اطلاعات در مورد نحوه ایندکس کردن صفحات و رباتها را در آن میتوانید مشاهده کنید. این فایل برای رباتهای گوگل ساخته میشود تا به آنها دستور دهد که کدام صفحهها باید ایندکس بشوند و کدام صفحات نباید ایندکس شوند. شما میتوانید برای برسی این فایل در مرورگر خود بعد از نام دامنه کلمه robots. txt را سرچ کنید. گاهی اوقات ممکن است شما یک محتوای عالی و با کیفیت را تولید کنید و بعد از گذشت ماهها متوجه شوید که محتوای شما ایندکس نشده است شما میتوانید با چک کردن این فایل متوجه شوید که این اجازه ایندکس شدن این صفحه در این فایل داده نشده است و حتی گاهی وقتها ممکن است شما دوست نداشته باشید تا محتوایی و یا یک صفحهای در سایت شما ایندکس بشود بنابراین لازم است تا از طریق این فایل دستور ایندکس نشدن آن را بدهید تا در نتایج جست و جو برای کاربر نشان داده نشود.
استفاده از تگ کنونیکال
تگ کنونیکال (Canonical Tag) یک تگ از جنس HTML است که اگر یک سایت صفحاتی با محتوای یکسان داشته باشد یک نسخه اصلی را به گوگل معرفی میکند.
اگر شما در سایت خود صفحات مشابه با یو آر الهای متفاوت دارید، رباتهای گوگل آن صفحات را تکراری در نظر میگیرند. و پدیده صفحات و محتوای تکراری اصلاً برای گوگل خوشایند نیست بنابراین برای جلوگیری از این تشخیص شما باید از تگ کنونیکال استفاده کنید و برای هر صفحه یک تگ کنونیکال تنظیم کنید و از این طریق نسخه اصلی محتوای خود را معرفی کنید تا گوگل برای انتخاب محتوای اصلی شما تصمیم نگیرید.
بهینهسازی کدهای HTML
یک سایت از یک سری فایلهای کدنویسی تشکیل شده است. این کدنویسیها توسط یک سری افراد انجام شدهاند که ممکن به صورت غیرحرفهای ایجاد شده باشد بنابراین این کدها حتماً باید در سایت شما بهینه شوند در غیر این صورت میتوانند موجب کاهش سرعت سایت شما شوند.
کدهای HTML به صفحات شما کمک میکنند تا برای رباتهای گوگل قابل فهم شوند بنابراین وقتی ما این کدها را بهینه میکنیم باعث میشود تا رباتها بهتر صفحات سایت ما را ایندکس کنند و بفهمند. شما میتوانید با استفاده از ابزارها و افزونههایی کدهای HTML سایت خود را بهینه و فشردهسازی کنید
اصلاح ساختار URLها
در واقع به لینک یک سایت url آن گفته میشود که یا با www و یا https آغاز میشود. برای هر صفحه در یک سایت باید url متناسب با آن را اعمال کنید. urlها همیشه با نام دامنهی اصلی سایت شما آغاز میشوند. برای اصلاح ساختار url سایت خود به نکات زیر توجه کنید:
- ترجیحا urlهای خود را به زبان انگلیسی بنویسید.
- همیشه سعی کنید در url خود از حرف های کوچک استفاده کنید.
- از کلمات کلیدی استفاده کنید.
- سعی کنید از urlهای کوتاه و ساده استفاده کنید.
- در صورت نیاز از تگ کنونیکال استفاده کنید.
اصلاح ساختار سایت
اصلاح ساختار سایت یکی از موارد بسیار مهم در سئو تکنیکال است. ساختار سایت شما باید مرتب و اصلاح شده باشد به گونهای که تمام دستهها و محصولات در جای خود باشند و هنگاهی که کاربر وارد سایت شما میشود با استفاده از دستهبندیهایی که قرار دادید به راحتی بتواند به محصول یا دسته موردنظر خود دسترسی پیدا کند.
فرض کنید که یک سایت فروشگاهی دارید در این صورت باید تمام محصولات خود را در دستهبندیهای فرعی و اصلی خود قرار دهید تا امکان دسترسی برای کاربر بسیار راحت باشد. اصلاح ساختار سایت علاوه بر تجربه کاربری به فهم بهتر خزندههای گوگل نیز کمک میکند تا به راحتی بتوانند لینکهای شما را دنبال و ایندکس کنند.
ساماندهی صفحات با خطای ۴۰۴
خطای ۴۰۴ یکی از رایجترین خطاهای سایت است و هنگامی نمایش داده میشود که سرور نمیتواند به صفحه درخواستی کاربر دسترسی پیدا کند. در واقع وقتی در یک سایت یک صفحه حذف میشود یا آدرس آن تغییر میکند کاربر با این خطا روبه رو میشود. این خطا باعث خروج کاربر از صفحه میشود و تأثیر بدی در سئو یک سایت دارد.
اگر شما میخواهید آدرس یک صفحه را تغیر بدهید بهتر است آن را در صفحه موردنظر خود ریدایرکت کنید در این صورت کاربر به صفحهای که ریدایرکت کردید منتقل میشود.
جمعبندی
سئو تکنیکال یکی از پایههای اصلی سئو است که شما با رفع خطاها و مشکلات فنی و بهینهسازی ساختارهای urlها و موارد دیگری که در بالا به آن اشاره کردیم میتوانید سایت خود را برای موتورهای جست و جو بهینه کنید.