مقدمه ای بر زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا و زبان تفسیری سطح بالا است. به خاطر خوانایی اش معروف است. با پایتون، کدنویس می تواند یک برنامه پیچیده را به صورت مختصر با خطوط کد کمتر بنویسد. سایر زبان های برنامه نویسی محبوب مانند جاوا یا ++C فاقد رویکرد مختصر هستند و برنامه نویس برای انجام کارهای بی اهمیت نیاز به نوشتن برنامه های طولانی دارد.از ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی پایتون می توان به پشتیبانی از برنامه نویسی تابعی، دستوری و شی گرا اشاره کرد. استفاده از آن رایگان است و تحت مجوز منبع باز در دسترس است.
تاریخچه پایتون
در اواخر دهه 1980، اولین کد پایتون ظاهر شد، اما واقعاً در دسامبر 1989 توسط برنامه نویس افسانه ای، Guido van Rossum در Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) پیاده سازی شد. او میخواست زبان ABC را که قادر به کار با سیستم عامل Amoeba و همچنین قابلیت مدیریت استثناء باشد، ایجاد کند.
نسخه اصلی پایتون شامل نسخه های 2.0 و 3.0 است. Python 2.0 در 16 اکتبر 2000 منتشر شد در حالی که Python 3.0 اولین بار در 3 دسامبر 2008 منتشر شد.نسخه پایدار فعلی در 17 سپتامبر 2016 Python 3.5.2 است. همچنین، نام پایتون توسط راسوم به دلیل عشق او به نمایش، “سیرک پرواز مونتی پایتون” انتخاب شد.
آیا می توانید با استفاده از پایتون یک وب سایت بسازید؟
پاسخ این است که بله، در واقع به راحتی شما می توانید یک وب سایت با پایتون بسازید. اگرچه پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است، اما به طور طبیعی به برنامه نویسی وب نیزمی تواند گسترش داده شود. توسعه وب پایتون با استفاده از «فریمورکها» امکانپذیر میشود، که بستههای از پیش ساخته شده کد پایتون هستند که به عنوان پایه یا ساختار برای وبسایت شما عمل میکنند.
ایجاد یک وب سایت با استفاده از پایتون
پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که برای انواع مختلفی از وظایف برنامه نویسی از جمله ساخت وب سایت ایده آل است ایجاد یک وب سایت با استفاده از پایتون رویای هر کارآفرینی است. پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده و قابل درک است که قابلیت های قدرتمند توسعه وب را ارائه می دهد – به شما کنترل کامل بر عملکرد وب سایت خود را می دهد.
یادگیری پایتون نسبتا ساده تر است.
ایجاد یک وب سایت با پایتون به دلیل آسان بودن یادگیری این زبان در مقایسه با سایر زبان ها(به عنوان مثال جاوا) بسیار آسان تر است. پایتون از ترکیب نسبتا سادهتری استفاده میکند، ابهام معنایی زیادی ندارد و از نمادهای رایج برای برنامهنویسی استفاده میکند. پایتون شامل مجموعه وسیعی از کتابخانه ها است این زبان open-source بوده و یک جامعه قوی از آن پشتیبانی می کند.
این منجر به یک اکوسیستم منحصربهفرد شده است که در آن میتوانید از کد (یا کتابخانههای) از پیش موجود پایتون را برای طیف وسیعی از کارها استفاده کنید. این موضوع توسعه یک وبسایت با استفاده از پایتون را آسانتر میکند، زیرا شما میتوانید پردازش را به کتابخانه های پایتون انتقال دهید تا اینکه بفهمید چگونه مراحل جداگانه را کدنویسی کنید.
زمان توسعه سریعتر
مزیت اصلی توسعه یک وب سایت با پایتون سرعت بالای آن است. نه تنها وبسایتهای ساخته شده با پایتون سریعتر اجرا میشوند، بلکه سریعترهم توسعه پیدا می کنند ، بنابراین زمان ورود آنها به بازار سریعتر است. در عصر رقابت شرکتهای بزرگ امروزی، این یک مزیت ارزشمند به شمار می آید. از آنجایی که پایتون کاملاً منبع باز است، استفاده از این زبان و چارچوب های مرتبط با آن برای همه آزاد است. این بدان معناست که اکثر ابزارهای توسعه وب سایت پایتون هیچ هزینه ای ندارند. این تضمین می کند که روند توسعه وب شما نسبتاً ارزان باقی می ماند.
برای ساخت وب سایت خود با استفاده از پایتون از چه فریم ورکی باید استفاده کنید؟
با تعداد زیادی فریمورک مختلف که در دسترس است از کدام یک باید استفاده کنید؟ پاسخ این است که کاملاً به سطح مهارت شما به عنوان یک برنامه نویس بستگی دارد.اگر تازه کار هستید که نیاز به حمایت بیشتری دارید، با جنگو همراه باشید. از سوی دیگر، اگر توسعهدهنده باتجربهتری هستید که انعطافپذیری و کنترل بیشتری را ترجیح میدهید، Flask ممکن است گزینه بهتری باشد. با این حال، به یاد داشته باشید که مهم نیست از کدام یک استفاده می کنید، اولین قدم شروع کدنویسی است. تنها در این صورت است که میتوانید به پیچیدگیهای فرآیند رسیدگی کنید.
تاریخچه جنگو
جنگو در سال 2003 توسط آدریان هولواتی و سایمون ویلیسون زمانی که آنها شروع به استفاده از پایتون برای توسعه یک برنامه وب کردند، ایجاد شد. آنها در روزنامه لارنس ژورنال-ورلد کار می کردند و به وضوح ایده خوبی از آنچه می خواستند به دست آورند داشتند. در جولای 2005 تحت مجوز BSD منتشر شد و به نام گیتاریست جانگو راینهارت نامگذاری شد. در سال 2008، بنیادی به نام بنیاد نرم افزار جنگو (DSF) برای حفظ جانگو تأسیس شد.
جنگو
جـنگـو یک چارچـوب (یا پلتفـرم) سطـح بالا برای برنامهنویسـی وب در پایـتون محسـوب میشود که امکـان «توسعه سریع» (Rapid Development) و طراحی عملگرا از برنامههای کاربردی تحت وب را برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان فراهم میآورد. کتابخانه جنگو به کاربران اجازه میدهد تا با کد نویسی کمتر، برنامههای کاربردی به مراتب بهتری را با سرعت بیشتری تولید کنند.
جنگو شامل یک “Dispatcher سیگنال” است که به برنامههای جداشده کمک میکند تا در صورت انجام اقدامات در جای دیگری از چارچوب مطلع شوند. به طور خلاصه، سیگنالها به فرستندههای خاصی اجازه میدهند تا به مجموعهای از گیرندهها اطلاع دهند که برخی اقدامات انجام شده است.
زبان جنـگـو محـبوب ترین فریم ورک پایتـون اسـت. این زبان منـبع بـاز و رایگـان اسـت. همـچنـین از معمـاری Model-View-Controller (MVC) پیروی می کند که اکنون معماری واقعی است که در توسعه برنامه های وب مورد استفاده قرار می گیرد. جنگو در معماری غیر ماژولار خود می درخشد و می تواند به توسعه آسان وب سایت های درایو پایگاه داده که ماهیت پیچیده ای دارند کمک کند. علاوه بر این، برای قابلیت استفاده مجدد آماده است و یک محیط قابل اتصال می تواند توسعه دهندگان را قادر به توسعه سریع کند.
همچنین از فلسفه DRY(Don’t Repeat Yourself) پیروی می کند و امکان نوشتن حداقل کد را فراهم می کند و در زمان صرفه جویی می کند. درست مانند هر چارچوب وب دیگری، عملیات اولیه CRUD(Create, Read, Update, and Delete ) و یک پنل مدیریت ساده برای مدیریت آسان را ارائه می دهد. تمام فلسفه جنگو توسعه سریع و کارکرد پروژه های پیچیده برای توسعه دهنده است.
ابزار جنگو
فریم ورک جنگو یکی از شگفت انگیزترین چارچوب های وب است. و تضمین می کند که جنگو محیط و شیوه های توسعه وب پیشرفته را ارائه می دهد. و به همین دلیل است که ابزارهای مفید زیادی برای استفاده در چارچوب جنگو وجود دارد. در زیر لیستی از ابزارهای جنگو وجود دارد که در محیط توسعه خود مفید خواهند بود.
- Django-Debug-Toolbar
- Django-Dev-Server
- Django Test Utils
- Django Extensions
- Django auto fixture
چرا از جنگو استفاده کنیم؟
خیلی سریع است همراه با بسیاری از ویژگی های که از قبل موجود هستند مانند احراز هویت کاربر، نقشه های سایت، فیدهای RSS کار می کند.
بسیار امن است و از بسیاری از اشتباهات امنیتی مانند تزریق SQL، اسکریپت بین سایتی، کلیک جک و غیره جلوگیری می کند.
بسیار مقیاس پذیر است و بنابراین می توان از آن حتی زمانی که ترافیک شبکه بسیار زیاد است استفاده کرد.
آیا می خواهید آنالیز ریاضی را انجام دهید؟ از Pandas یا Numpy استفاده کنید. آیا به قابلیت های نمودار نیاز دارید؟ نگران نباشید، Pygal در خدمت شماست. تقریباً برای هر فرآیندی یک کتابخانه پایتون وجود دارد.
زمانی که صحبت از توسعه وب به میان می آید، پایتون دارای تعدادی چارچوب است که کار توسعه را آسان تر می کند. در ادامه در مورد برخی از چارچوب های اصلی پایتون بحث خواهیم کرد.