کاربرد واقعیت افزوده در معماری به عنوان یک زمینه مطالعاتی و کاربردی در حال رشد است. AR پوششی از ساختمان های دیجیتال سه بعدی یا مدل های اجزای ساختمان است که از طریق داده ها در سایت های دنیای واقعی جاسازی شده است. این مدلها به طراحان و سازندگان اجازه میدهد تا سیستمهای سازهای، سیستمهای مکانیکی، متغیرهای رسمی، تکمیل، مبلمان و موارد دیگر را که اغلب از دادههای BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) مشتق میشوند، بررسی کنند . واقعیت افزوده (AR) با اتصال به تمام مشاغل و پیمانکاران فرعی مربوطه در محل کار، پتانسیل بیشماری را برای آزمایش طراحی در یک محیط را ارائه می دهد و درگیریها و خطاهای قبل از اجرای پروژه را عیبیابی می کند.
واقعیت افزوده و معماری
معماری در کنار همه هنرها و علوم دیگر، به عنوان فراگیرترین رشته خلاقانه مورد احترام قرار گرفته است، رشته ای که منجر به ساختن فضاهای قابل سکونت می شود که تمام حواس شما را درگیر می کند. واقعیت افزوده (AR) توسط سازندگان حرفهای جهان در شرکتهای بازیهای ویدئویی توسعه مییابد و توسط طراحان و سازندگان، برای احاطه کردن مشتریان، اعضای تیم و تجارت در یک چشمانداز معماری مشترک استفاده میشود.
5 کابرد واقعیت افزوده در معماری، مهندسی و ساخت و ساز
نیاز به مشاوره دارید؟! | ثبت درخواست مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
1. برنامه ریزی پروژه
AR بسیاری از ارزش های خود را در مراحل اولیه طراحی به عنوان ابزاری برای آزمایش فرم و تعامل با مشتریان و سهامداران به معماران و طراحان ارائه می دهد. واقعیت افزوده باعث می شود تا دیگران نیز بفهمند که مدل های معماری چگونه است؟ AR برای ارائه نسبت فضاها، جهت گیری آن در سایت و ترکیب مواد تکمیلی بسیار عالی است زیرا به افراد اجازه میدهد که قبل از توسعه پروژه، در اطراف آن قدم بزند.
2. همکاری در زمان واقعی
همهگیر شدن COVID-19 همه را در زمینه همکاری از راه دور و در زمان واقعی متخصص کرده است. AR یک فناوری دیگر است که این مرز را پیش میبرد. Virtualist یک فضای کاری آنلاین مجازی برای برقراری ارتباط بین AR و VR است. Virtualist همکاری بلادرنگ و کمک از راه دور را با کارمندان و اعضای تیم امکان پذیر می کند و همه را وارد یک محیط AR ترکیبی می کند.
اگر سرپرستی در محل پروژه قرار دارد، میتواند یک هم تیمی را به صورت مجازی بیاورد (قابل مشاهده با تبلت یا گوشی هوشمند) و در مرحله بعد یک مدل سه بعدی از مجرای الکتریکی که به صورت موازی اجرا می شود را مشاهده کند. همچنین آواتار یک هم تیمی مجازی (و ناظر در محل) میتواند مدلها و آیتمهای ساختهشده را در صورت نیاز برچسبگذاری و حاشیهنویسی کند.
3. ساخت و ساز زیرزمینی
AR برای پروژه های ساخت و ساز زیرزمینی با توجه به توانایی آن در لایه برداری لایه های پشتی و تشخیص آنچه پنهان است، فناوری ایده آل است. واقعیت افزوده به سازندگان این امکان را میدهد تا مدلهای پویا و دقیقی از آنچه در زیر زمین وجود دارد ایجاد کنند و ببینند که آوردن یک بیل مکانیکی چقدر خطرناک است.
Augview یک پلت فرم AR است که در ساخت و سازهای زیرزمینی تخصص دارد و داده های GIS را استخراج می کند تا اطلاعات جامع درباره نوع ابزار را در اختیار کاربران قرار دهد.
با دستگاههای تلفن همراه، تیمهای میدانی میتوانند آنچه را که در زیر زمین پیدا میکنند علامتگذاری کنند و به طور مداوم مدل را اصلاح کنند. AVUS (تجسم تکمیل شده خدمات زیرزمینی) که از تلفن های هوشمند برای نقشه برداری، مشاهده در واقعیت افزوده و نصب شبکه های مدفون استفاده می کند، راه حل دیگری است.
4. بازرسی
بازرسی ساخت و ساز یکی از بارزترین کاربردهای AR در بخش AEC است. با AR، سازندگان میتوانند فوراً آنچه را که ساخته شده است با مدل BIM مقایسه کنند، عکس بگیرند، یادداشتهای مجازی را که به عناصر ساختهشده یا طراحیشده خاص میچسبند، اضافه و تغییر دهند. با استفاده از GAMMA AR، کاربران می توانند عناصر یک مدل را ایزوله یا مخفی کنند و آن را با متن، تصاویر یا یادداشت های صوتی حاشیه نویسی کنند.
ایبرای اندروید یا آیفون موجود است، برخی از عملکردهای خود را به صورت آفلاین حفظ می کند. به طور مشابه، VisualLive به کاربران این امکان را میدهد که کدورت مدلهای سه بعدی را برای مشاهده عناصر دیگر تغییر دهند. برای وارد کردن مدلها، کاربران میتوانند کدهای QR را چاپ کنند تا روی هر سطح صاف یا عمودی آویزان شوند، که سپس برای آپلود و تراز کردن مدلها اسکن میشوند.
6. عملیات تاسیسات و تعمیر و نگهداری
بازرسی AR توسط پرسنل عملیات و تعمیر و نگهداری می تواند به افزایش عمر ساختمان کمک کند. چرا که نیاز به نظارت دقیق بر ساختمان پس از افتتاح آن نیز متوقف نمی شود. داشتن یک مدل دیجیتالی به روز برای ردیابی در طول سال ها می تواند به کارکنان تصویری عالی از عملکرد ساختمان در زمانی که کاملاً جدید بود و چگونه در طول سال ها تغییر کرده است، ارائه دهد.
مزایای واقعیت افزوده برای معماران
- AR به شما یک ایده واقعی از اینکه یک طرح قبل از ساخته شدن یا ساخته شدن چگونه خواهد بود، می دهد. این نه تنها باعث صرفه جویی در هزینه مواد یا نیروی کار می شود، بلکه زمان بسیار کمتری نسبت به هر روش سنتی می گیرد.
- واقعیت افزوده به معماران اجازه می دهد تا هزینه های ساخت و زمان پروژه های خود را به طور دقیق پیش بینی کنند، یکی دیگر از مواردی که روش های سنتی نمی توانند به خوبی انجام دهند.
- با داشتن اطلاعاتی در مورد هزینه و زمان ساخت، معماران می توانند با مشتریان برای بهبود طرح های طراحی یا تغییر اهداف پروژه در صورت لزوم مذاکره کنند. این مذاکرات ممکن است منجر به رضایت بیشتر هر دو طرف شود، حتی اگر طرح اولیه را تغییر دهد.
- واقعیت افزوده همچنین کاربردهایی خارج از تجسم صرف دارد. شرکت های معماری از این فناوری برای اهداف آموزشی و مدیریت داده ها نیز استفاده می کنند.