الگوریتم های گوگل مجموعه ای از قوانین هستند که گوگل از آنها برای رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجو استفاده میکند. سیستم پیشرفته گوگل داده ها را از صفحات استخراج می کند، به دنبال درک آنچه جستجوگران به دنبال آن هستند، و رتبه بندی صفحات بر اساس ارتباط و کیفیت است. به طور دقیق، کل سیستم رتبه بندی و سئو بهینه سازی سایت از الگوریتم های متعددی تشکیل شده است که عوامل مختلفی مانند کیفیت، ارتباط یا قابلیت استفاده صفحه را در نظر می گیرند. برای اینکه بفهمیم الگوریتم گوگل چیست، بیایید ابتدا ببینیم که الگوریتم ها به طور کلی چه چیزهایی هستند؟
الگوریتم های گوگل چگونه کار می کند؟
الگوریتم های گوگل از تعریف و ترکیب تعریف شده الگوریتم پیروی می کنند. به آخرین باری که چیزی را در گوگل جستجو کردید فکر کنید. چه «ویدیوهای گربه ناز» یا «چگونه تا عید لاغر شویم؟»، موتور جستجو میلیونها نتیجه را برای انتخاب شما برمیگرداند.
اما چگونه تصمیم می گیرد که کدام نتایج را به شما نشان دهد و به چه ترتیبی؟ این دقیقا مربوط به الگوریتم گوگل است.
گوگل الگوریتم بسیار پیچیده ای برای ارائه نتایج جستجو دارد و تغییرات زیادی نیز دارد. در حالی که این شرکت الگوریتم دقیق را عمومی نمی کند، در اینجا چند چیز وجود دارد که می دانیم واقعاً بر توانایی صفحه برای نمایش در نتایج برای کلمات کلیدی خاص تأثیر می گذارد:
- ظاهر کلمه کلیدی در عنوان صفحه، تگ های هدر و توضیحات متا
- تعداد پیوندهای طبیعی و ارگانیک به صفحه
- نحوه عملکرد وب سایت در دستگاه های تلفن همراه، مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها
البته، این موارد تنها بخشی از ویژگی هایی است که الگوریتم گوگل هنگام تعیین نحوه ارائه و رتبه بندی صفحات به آن توجه می کند. احتمالاً ده ها، اگر نه صدها مورد دیگر وجود دارد.
از بین تعداد بیشماری بهروزرسانیهای الگوریتم گوگل که در دهه گذشته معرفی شدهاند، در اینجا مواردی وجود دارد که سئو را برای همیشه تغییر دادند.
نیاز به مشاوره دارید؟! | ثبت درخواست مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
مهم ترین الگوریتم های گوگل
گوگل ادعا می کند که الگوریتم جستجوی خود را چندین هزار بار در سال به روز می کند. در بیشتر موارد، بهروزرسانیهای الگوریتم گوگل آنقدر کوچک هستند که قابل توجه نیستند. اما هر از چند گاهی گوگل تغییراتی را به قدری اساسی ایجاد می کند که برای همیشه روش سئوی ما را مختل می کند. آشنایی با این الگوریتم ها و توجه به به روزرسانی های آن ها از جمله فاکتورهایی است که در رتبه بندی صفحات شما تاثیر می گذارد.
الگوریتم پاندا (Panda algorithm)
الگوریتم پاندا به اصطلاح “امتیاز کیفیت” را به صفحات وب اختصاص می دهد و وظیفه آن جلوگیری از کپی برداری، نوشتار یا عکس یا … تکراری می باشد. این الگوریتم از امتیازدهی به محتواهای سایت به عنوان عامل رتبه بندی آنها استفاده می کند. ٰدر ابتدا، اثرات پاندا خفیف بود، اما در ژانویه 2016 به طور دائم در الگوریتم اصلی گوگل گنجانده شد. از آن زمان، انتشار بهروزرسانیها بیشتر شده است، بنابراین هم جریمههای پاندا و هم بازیابی سریعتر اتفاق میافتند. در نتیجه اگر سایت هایی از محتوای کپی استفاده کنند، توسط این الگوریتم شناسایی می شوند از طرف گوگل جریمه می شوند.
الگوریتم پنگوئن (Penguin algorithm)
این الگوریتم در آوریل 2012 معرفی شد که بر روی لینک سایت و بک لینک تمرکز دارد و هدف گوگل از معرفی الگوریتم پنگوئن پایین آوردن رتبه سایت هایی است که بک لینک آنها غیر طبیعی به نظر می رسد. این به روز رسانی به ساخت لینک بیمصرف مانند خرید لینک از مزارع پیوند و PBN پایان داد.
این الگوریتم همانطور که به بک لینک های مخرب امتیاز منفی می دهد به بک لینک های خوب امتیاز مثبت می دهد و مجموع این نکات مثبت می تواند شما را به صفحه اول گوگل برساند و نکات منفی می تواند شما را به چندین صفحه عقب در نتایج جستجو بازگرداند.
الگوریتم مرغ مگس خوار (hummingbird algorithm)
الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی کلمات کلیدی که کاربران جستجو می کنند تمرکز می کند و به گوگل کمک می کند تا سوالات جستجو را بهتر تفسیر کند و نتایجی را ارائه دهد که با هدف جستجوگر مطابقت داشته باشد. اگرچه کلمات کلیدی هنوز مهم هستند، الگوریتم مرغ مگس خوار احتمالاً یک صفحه را برای یک پرس و جو رتبه بندی می کند حتی اگر حاوی کلمات دقیق وارد شده توسط جستجوگر نباشد. این با استفاده از پردازش زبان طبیعی که بر نمایه سازی معنایی نهفته، اصطلاحات و مترادف های مشترک متکی است، به دست می آید.
در نتیجه وظیفه الگوریتم مرغ مگس خوار درک منظور کاربر و جستجوی معنایی عبارات (Semantic Search) و ارائه نتایج مشابه عبارت جستجو شده و صفحات مرتبط به کاربران است.
الگوریتم بهینه سازی موبایل
الگوریتم بهینه سازی موبایل تمرکز را از دسکتاپ به نسخه موبایل وب سایت شما تغییر داده است. امروزه گوگل تمامی وب سایت ها را بر اساس سرعت و کاربرپسند بودن نسخه موبایل آنها رتبه بندی می کند. در اصل سایت شما باید قابلیت ریسپانسیو داشته باشد و در device های مختلف قابل اجرا باشد.
الگوریتم کبوتر (Pigeon algorithm)
الگوریتم کبوتر عبارات جستجو شده توسط کاربران را که مربوط به مکان های خاص هستند بررسی می کند و بهترین نتایج را به کاربر نشان می دهد و همچنین به بهبود نتایج جستجو کمک می کند. در یک تعریف ساده از الگوریتم کبوتر می توان گفت: وقتی کاربر عبارتی را جستجو می کند، گوگل آن را بررسی می کند، اگر آن عبارت مربوط به مکان یا کسب و کاری باشد، نزدیک ترین و بهترین نتیجه را ارائه می دهد. با معرفی الگوریتم کبوتر در سال 2014، گوگل با در نظر گرفتن موقعیت مکانی ما به نتایج جستجو کمک زیادی کرد.
آینده الگوریتم های گوگل چیست؟
گوگل به ندرت نشانه ای از تغییرات در الگوریتم های خود ارائه می دهد، مگر اینکه تغییرات عمده باشند. تغییرات کوچکتر در داخل رخ می دهد و معمولاً جز به صورت امواج کوچکتر احساس نمی شود. بهروز ماندن در اطلاعیههای الگوریتم گوگل بسیار مهم است، اما به همان اندازه مهم است که از الگوریتمها دوری نکنید یا سعی نکنید آنها را «بازی» کنید.
در عوض، مهم است که به سادگی از قدرت الگوریتم گوگل استفاده کنید و سعی کنید بهترین وب سایت ممکن را ایجاد کنید. در نتیجه، بازدیدکنندگان از آنچه می بینند خوشحال خواهند شد، که همیشه یک سیگنال رتبه بندی مثبت است.
اگر برای بهینه سازی سایت خود براساس الگوریتم های گوگل به کمک نیاز دارید، با ما تماس بگیرید ! تیم اختصاصی ما متشکل از کارشناسان سئو حرفه هستند که بسیار خوشحال می شوند به شما کمک کنند تا استراتژی ای را برای رتبه بندی خوب در موتورهای جستجو و جذب ترافیک بیشتر سایت در نظر بگیرید.