برای اینکه چرا باید سایت فروشگاهی داشته باشیم دلایل متعددی وجود دارد. به طور کلی با پیشرفت حوزهی علم و فناوری و تجارت الکترونیک، وجود یک سایت فروشگاهی آنلاین بیش از پیش احساس میشود و همچنین فروش تجارت الکترونیک تا سال ۲۰۲۰ به بیش از ۴ ترلیون دلار افزایش پیدا کرده است. شاید برایتان جالب باشد که خرده فروشان تجارت الکترونیک فقط در سال ۲۰۱۶ در کشور آمریکا ۳۲۲. ۱۷ میلیارد دلار کسب درآمد کردهاند.
این موضوع که اینترنت برای همیشه نحوهی دستیابی مصرفکنندگان به محصولات یا خدمات را تغییر داده است غیر قابل انکار است. بر اساس آخرین گزارش تجارت الکترونیک B۲C اروپا، بیشتر از ۳۵ درصد مردم پرتغال خریدهای خود را به صورت آنلاین انجام میدهند که بدون شک این رقم تا سالهای آینده با رشد چشمگیری رو به رو خواهد شد. حال میخواهیم در این مقاله به این موضوع بپردازیم که داشتن یک سایت فروشگاهی چگونه میتواند کسب کار ما را متحول کند.
اینترنت تصمیمات مصرف کنندگان امروز را تعیین می کند
دیگر بدون فروشگاههای آنلاین فروشگاههای فیزیکی کافی نیستند. روشهای خرید مصرفکنندگان تغییر کرده است و امروزه قدم اول همیشه انجام یک جست و جوی آنلاین است. به این ترتیب، شرکتهایی که دارای سایت فروشگاهی بوده و حضور آنلاین موفقی دارند به ویژه آنهایی که امکان خرید مستقیم از طریق اینترنت را ارائه میدهند، آنهایی هستند که مصرفکنندگان را در زمانی که بیشترین علاقه و استقبال را دارند جلب میکنند.
در زیر ۹ دلیل را که شما را ترغیب به راهاندازی سایت فروشگاهی میکند را بررسی میکنیم.
نیاز به مشاوره دارید؟! | ثبت درخواست مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
1.دسترسی بهتر و آسان از طریق اینترنت و موبایل
در فروشگاههای فیزیکی همیشه یک عامل محدودکننده وجود دارد: مکان جغرافیایی فروشگاه. اگر مشتریان شما فقط با مراجعه به فروشگاه با شما در ارتباط باشند، بدون شک میزان فروش محصولاتتان محدود خواهد شد. اما با وجود یک سایت فروشگاهی هر شخصی میتواند به فروشگاه و محصولات شما از طریق اینترنت دسترسی داشته و سفارشات خود را ثبت کند، صرف نظر از اینکه به لحاظ مسافتی چقدر با فروشگاه شما فاصله دارد.
2.باز بودن همیشگی فروشگاه
یکی از مزیتهای فروشگاه اینترنتی نسبت به فروشگاههای فیزیکی، نداشتن ساعت کاری مشخص است. فروشگاههای آنلاین در طول شبانه روز و به صورت ۲۴ ساعت و در تمام روزهای هفته باز هستند. ویژگی این موضوع بدان جهت است که شما در هر زمان میتوانید مشتری داشته باشید. بسیاری از کاربران در زمان دلخواه خود در هر ساعت از شبانه روز میتوانند محصول مورد نظر خود را جستوجو کرده و سفارش دهند.
3.کاهش هزینه ها
شما در هر شغلی که فعالیت داشته باشید بدون شک به دنبال کاهش هزینههای اولیه و بالا بردن سود خود خواهید بود. این امر به شکلهای گوناگون با توجه به زمینهی فعالیت شما تعیین میگردد. به عنوان مثال یکی دیگر از مزیتهایی که فروشگاههای آنلاین نسب به فروشگاههای فیزیکی دارند کاهش هزینه هاست. شما با وجود یک سایت فروشگاهی دیگر نیازی به خرید یا اجارهی ملک ندارید. تبلیغات و بازاریابی، هزینهی کمتری خواهند داشت و نیازی به استخدام پرسنل و یا کارمندان زیاد نخواهد بود.
4.آگاهی از برند را افزایش دهید
به طور کلی میزان آشنایی مصرفکنندگان با یک برند خاص را آگاهی از برند میگویند. این شامل نام، لوگو یا هر مورد تعیینکنندهای است که عموماً به یک برند مرتبط میشود. صرفاً به این دلیل که شما صاحب یک کسب و کار کوچک هستید به این معنی نیست که نمیتوانید یک فروشگاه بزرک را بدستآورید. زمانی که شما کسب و کار خود را آنلاین میکنید این امکان را برای شما فراهم میسازد که مرزهایی که بین شما و خریداران بینالمللی وجود دارد را شکسته و مسیر تازهای را برای خود بسازید.
5.افزایش دامنه ی مشتریان
زمانی که شما یک سایت فروشگاهی راهاندازی میکنید در واقع با یک وب سایت تجارت الکترونیک، تجارت خود را به روی جهان باز میکنید و دیگر محدود به یک مکان فیزیکی یا کانال فروش نیستید، شما توانایی ملاقات با مشتریان موجود را در هر کجا که اتفاق میوفتد را میتوانید بدستآورید. چه در فروشگاه شما، چه در کامپیوتر شخصی، چه لبتاپ و یا تلفن همراه.
6.نمایش گذاشتن محصولات پر فروش
ممکن است بین محصولات موجود در فروشگاه شما، یکسری از محصولات محبوبیت بیشتری در بین مشتریان دارا باشند. طبیعی است این امر موجب شود شما محصولاتی را که رضایت و تقاضای زیادی در بین مشتریان داشته را بیشتر از بقیه محصولات در جلو و مرکز فروشگاه آنلاین خود در دید کاربران به نمایش بگذارید. یک سایت فروشگاهی این امکان را برای شما فراهم میکند تا براحتی محصولات پر طرف دار خود در دید کاربران به نمایش گذاشته و این امکان را به وجود آورید تا پیدا کردن آنها برای مخاطبان آسان شود.
7.هدفمند بودن ارتباط با مشتریان
با دانستن اینکه مشتریان شما چه محصولاتی میخرند، میتوانید علایق آنها را از طریق ارتباط و بازاریابی مورد هدف قرار دهید. همچنین میتوانید از این اطلاعات برای برنامهریزی فروش، تخفیفات محصولات، پیشنهادات و خدمات استفاده کنید. زمانی که بتوانید این اطلاعات را کاملاً آنلاین نگه دارید باعث میشود این مکالمات از زمان با ارزش در دفتر، هنگام ملاقات با مشتری کم نکند.
8.با امکان مشاهده در موتورهای جستجو به یک مخاطب جدید برسید
علاوه بر برندسازی و روابطی که برای شرکت خود ایجاد میکنید، افزودن یک فروشگاه آنلاین باعث افزایش ترافیک وب سایت شما از طریق موتورهای جستجو میشود. وقتی مشتریان بالقوه محصولی را که شما دارا هستید جستجو میکنند، آن نتایج در جستجوهای آنها نشان داده میشود. همین امر باعث بازدید سایت فروشگاهی شما شده و در نهایت به مخاطبان جدیدی دست پیدا میکنید.
9.اگر آنلاین نشوید، رقبای شما آنلاین خواهند شد
یک نکته مهم و کلیدی آنلاین شدن این است که هر چه دیرتر به سراغ آنلاین شدن پیش بروید و خود را دیرتر سازگار کنید با این فضای دیجیتال، رقبای شما سریعتر میتوانند جلوتر رفته و در جایگاه اول حوزهی شما قرار گیرند. در حالی که عوامل مرتبط دیگری وجود دارد که به این معنی است، هر چه زودتر مشتریان خود را به دستآورید، زودتر میتوانید وفاداری خود را به دستآورید و جایگاه قویتری ایجاد کنید. و بدون شک، اگر خود را تطبیق ندهید، در رقابت از سایر رقبای خود که به صورت آنلاین فعالیت دارند عقب خواهید ماند.