اگر درباره سئو و بهینه سازی سایت مطالعاتی را انجام داده باشید، حتما می دانید که گوگل بیش از 150 فاکتور برای رتبه دادن به سایت ها دارد. این 150 فاکتور به قدری مهم هستند که اگر بتوانید تک تک آنها را در سایت خود پیاده سازی کنید، ترافیک وحشتناکی را دریافت می کنید. در این مقاله قرار است به طور کامل فاکتور های سئو گوگل را به شما بگوییم. اما به این توجه کنید که برخی از آنها تایید شده اند.برخی دیگر نیز جای بحث دارند.
اما ما تمام این موارد را قرار است در این مقاله برای شما بازگو کنیم. اما قبل از هر چیز بهتر است به شما بگوییم که اگر وقت کافی ندارید، بهتر است سئو سایت خودتان را به یک سئو کار بسپارید. با این کار هم در وقت خود صرفه جویی کرده اید و هم اینکه می دانید نتیجه خواهید گرفت. ما در سوبلز و در خدمات دیجیتال مارکتینگ که برای شما ارائه می کنیم، سئو سایت شما را به طور کامل انجام خواهیم داد.
فاکتور های سئو و بهینه سازی سایت
با کلیک روی هر بخش می توانید فاکتورهای موثر در هرکدام را مشاهده کنید.
- فاکتور های سئو گوگل در رابطه با دامنه
- فاکتورهای سئو گوگل مربوط به صفحه
- عوامل رتبه بندی مرتبط با سایت
- فاکتورهای گوگل برای بک لینک
- فاکتورهای سئو مربوط به کاربر
- قوانین منحصر به فرد گوگل
- فاکتور سیگنال برند و رتبه گرفتن در گوگل
- فاکتورهای اسپم سایت
- فاکتورهای اسپم خارج سایت
فاکتور های سئو گوگل در رابطه با دامنه
1) عمر دامنه: خیلی ها به این اعتقاد دارند که هرچقدر سن دامنه قدیمی تر باشد، گوگل به آن اهمیت زیادی می دهد. در صورتی که اصلا اینطور نیست. بهتر است بدانید دامنه ای که 3 ماه است فعالیت می کند با دامنه ای که 6 ماه از زمان فعالیت آن می گذرد، تفاوت چندانی ندارد.
2) استفاده از کلمات کلیدی در دامنه: درست است که استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه چندان مهم نیست. اما همچنان به عنوان یک سیگنال مهم در فاکتورهای سئو برای گوگل محسوب می شود. به عنوان مثال اگر در زمینه طراحی سایت فعالیت می کنید و نام دامنه ی شما webdesign-name.com باشد، سئو بهتری نسبت به name.com دارید. اما این را هم در نظر بگیرید که نام دامنه هرچقدر کوتاه تر باشد، خوانایی بهتری دارد.
3) مدت زمان تمدید دامنه:
به طور کلی دامنه هایی که اسپم و کم ارزش باشند، برای مدت زمان کمی تمدید می شوند. اما دامنه های با ارزش برای مدت زمان طولانی تری مورد استفاده قرار می گیرند و بیشتر از یکسال تمدید می شوند. از این رو تاریخ انقضای دامنه یکی از فاکتورهای مهم گوگل در سئو محسوب می شود.
4) کلمه کلیدی در ساب دامنه: طی تحقیقاتی که سایت MOZ انجام داد، دریافت کرد که وجود کلمه کلیدی در ساب دامنه در رتبه بندی سایت تاثیر گذار است نتیجه ی این مطالعه را در تصویر زیر میتوانید مشاهده بفرمایید.
5) سابقه دامنه: در اکثر مواقع، گوگل تاریخچه سایت هایی که از قبل ثبت شده باشند را تنظیم مجدد می کند. از این رو تاثیر لینک هایی که از قبل به این دامنه ارجاع شده باشند، از بین می رود. اما گاهی اوقات جریمه ها ممکن است به مالک جدید منتقل شود. به همین دلیل بهتر است قبل از انتخاب نام دامنه، تاریخچه ی آن دامنه را مطالعه کنید.
6) تطابق دقیق دامنه با کلمه کلیدی یا emd: اگر کلمه کلیدی شما دقیقا با نام دامنه شما یکسان باشد، گوگل راحت تر حوزه کاری شما را متوجه خواهد شد. البته فراموش نکنید که Exact Match Domain که به اختصار emd نوشته می شود، زمانی امتیاز مثبت می شود که سایت شما با کیفیت باشد.
7) اطلاعات عمومی در مقابل خصوصی: هنگام ثبت دامنه، اطلاعات شما در whos is نمایش داده می شود. اطلاعاتی نظیر ایمیل، نام و نام خانوادگی و…! جالب است بدانید که شما می توانید این اطلاعات را از حالت عمومی درآورده و خصوصی کنید. این خصوصی کردن اطلاعات گاهی اوقات برای گوگل غیر طبیعی به نظر می آید. زیرا انگار چیزی را برای مخفی کردن دارید.
8) جریمه شدن مالک: اگر گوگل شخصی را به عنوان هرزنامه تشخیص دهد، مسلما همه سایت هایی که به نام او ثبت می شود نیز، هرزنامه محسوب می شوند.
9) دامنه ی TLD یا سطح بالای کشوری: اگر از پسوند دامنه ای استفاده کنید که مخصوص آن کشور است، باعث بهبود رتبه شما در آن کشور می شود. اما در رتبه بندی جهانی تاثیر زیادی نخواهد داشت.
فاکتورهای سئو گوگل مربوط به صفحه
10) کلمه کلیدی در تگ عنوان: با آنکه همانند گذشته این امر چندان مهم نیست، اما هنوز هم به عنوان یک سیگنال مهم در سئو سایت محسوب می شود.
11) شروع تگ عنوان با کلمه کلیدی: طی تحقیقاتی که moz انجام داده است، تگ های عنوانی که با کلمه کلیدی شروع می شوند، عملکرد بهتری نسبت به تگ هایی دارند که کلمه کلیدی در انتهای آنها ظاهر می شوند.
12) کلمه کلیدی در توضیحات متا: meta description به عنوان یک سیگنال مستقیم برای گوگل محسوب نمی شود. اما این تگ می تواند نرخ کلیک شما را افزایش دهد. از آنجایی که CTR خودش یک سیگنال مهم است، پس بهتر است توضیحات متا را طوری بنویسیم که نرخ کلیک را افزایش دهد.
13) کلمه کلیدی در تگ h1: تگ های h1 دومین تگی هستند که به عنوان یک سیگنال بعد از تگ عنوان عمل می کنند. گوگل با استفاده از آن مرتبط بودن صفحه با موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.
14) تکرار کلمه کلیدی: هرچقدر از یک کلمه کلیدی در یک متن استفاده شود، به گوگل می فهماند که آن صفحه درباره چه موضوعی است. اما فراموش نکنید که تکرار کردن بیش از حد کلمه کلیدی باعث جریمه سایت می شود. از این رو بهتر است با چگالی مناسب از کلمه کلیدی استفاده کنید.
15) طول محتوا: یکی دیگر از فاکتورهای مهم سئو گوگل، طول محتوا است. هرچقدر محتوا طولانی تر باشد، می تواند ابعاد بیشتری از یک موضوع را پوشش دهد و به عنوان یک منبع محسوب شود. الگوریتم های گوگل نیز عاشق محتوای طولانی هستند. یک مطالعه درباره فاکتور های سئو و بهینه سازی سایت نشان داد که میانگین طول محتوا در صفحات اول حدود 1400 کلمه است.
16) فهرست مطالب: رضایت کاربر برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر محتوای طولانی را در سایت خود قرار می دهید، بهتر است همانند این مقاله ای که ما برای شما نوشتیم، یک فهرست برای آن ایجاد کنید. این کار علاوه بر رضایت کاربر، باعث می شود گوگل محتوای شما را بهتر درک کند. همچنین در نتایج جستجو نیز انها را نمایش دهد.
بیشتر بخوانید: وردپرس چیست؟
17) استفاده از LSI: منظور ما از LSI موضوعات مرتبط و نزدیک به کلمه ی سرچ شده ای است که در پایین صفحات جستجو گوگل نمایش می دهد. استفاده از کلمات LSI باعث می شود گوگل خیلی راحت تر، مفهموم کلماتی که چند معنی دارند را درک کنند. به عنوان مثال اگر در رابطه با شیر مطلب منتشر کرده اید، استفاده از LSI ها باعث می شود که گوگل بفهمد موضوع شما درباره شیر صنعتی، شیر خوراکی یا حیوان شیر است. استفاده از کلماتی همانند صنعت، خوردن شیر و سلامتی یا سلطان جنگل باعث می شود گوگل کامل متوجه بشود که منظور شما چیست!
18) استفاده از LSI در توضیحات متا و عنوان: همانند محتوای سایت، بهتر است از LSI ها حدالامکان در توضیحات متا و تگ عنوان استفاده کنیم. زیرا این تگ ها به گوگل کمک می کند تا راحت تر موضوع شما را متوجه شوند. این امر ممکن است به عنوان یک سیگنال مستقیم نیز عمل کند.
19) عمیق بودن مطالب: بسیار مهم است که مطالبی که منتشر می کنید، عمق داشته باشند و همه چیز را پوشش دهند. زیرا ارتباط دقیقی بین عمق مطالب و رتبه بندی گوگل وجود دارد. از این رو صفحاتی که موضوعات حاشیه ای در رابطه با موضوعی را پوشش می دهند، رتبه بهتری نسبت به صفحاتی دارند که عمق موضوع را در نظر نگرفته اند.
20) سرعت بارگزاری صفحه: اکثر موتورهای جستجو، سرعت سایت را به عنوان عاملی برای رتبه بندی محسوب می کنند. جالب است بدانید که گوگل از طریق موتور جستجو کروم، برای ارزیابی سرعت صفحات استفاده می کند. پس بهتر است هنگام طراحی سایت، با بهینه کردن کدها، سرعت سایت را افزایش دهد. در طراحی سایت فروشگاهی نیز این امر جزو واجبات است.
21) استفاده از AMP :AMP یک فریم وورک کد نویسی است که گوگل آن را معرفی کرده است. این فریم ورک باعث افزایش سرعت بارگزاری سایت در نسخه موبایل می شود. همچنین باعث می شود تا سایت شما در نتایج جستجو با موبایل رتبه ی بهتری را دریافت کند. از آنجایی که اکثر جستجو ها با موبایل انجام می شود، پس بهتر است از AMP در سایت خود استفاده کنید.
22) مرتبط بودن محتوا با موضوع سرچ شده: آیا محتوایی که کاربر جستجو کرده است با صفحه ای که شما برای آن مطلب نوشته اید، مطابقت دارد؟ اگر چنین است، گوگل رتبه ی بهتری را به شما می دهد. از این رو بهتر است روی کلماتی کار کنید که دقیقا سرچ می شوند. ابزارهای زیادی برای اینکار وجود دارند که GOOGLE PLANNER یکی از آنهاست. همچنین استفاده از تصاویر و ویدیو هایی که مرتبط با موضوع صفحه باشند، در این امر تاثیر دارند.
23) الگوریتم مرغ مگس خوار: این الگوریتم باعث می شود تا گوگل مفهوم کلمه کلیدی را درک کند. از این رو خیلی راحت تر می تواند موضوعات صفحه وب را تشخیص دهد.
24) محتوای تکراری و کپی شده: وجود محتوای یکسان با مفهموم یکسان در سایت باعث ارسال نمره منفی به سایت شما می شود. اگر محتوایی در سایت دارید که هر دو یک مفهموم را قرار است برسانند اما با لحن های مختلف آنها را نوشته اید، بهتر است هر دو را در قالب یک مقاله منتشر کنید.
25) CANONICAL: اگر از محتوای تکراری استفاده می کنید، بهتر است از تگ کنونیکال استفاده کنید. این تگ مانع جریمه گوگل به علت محتوای تکراری می شود.
26) تصاویر بهینه شده: نام فایل، ALT یا متن جایگزین تصویر، توضیحات و عنوان تصاویر می تواند سیگنال های مرتبط را به گوگل ارسال کند تا موضوع صفحه شما را بهتر درک کند. از این رو گوگل رتبه بهتری را برای شما در نظر می گیرد.
27) تازگی محتوا: برای گوگل محتوای جدید و آپدیت شده از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر در سرچ گوگل نیز دقت کنید، در کنار برخی از سایت تاریخ به روز رسانی آنها را درج شده است. اسم این الگوریتم، freshness است که نشان از اهمیت بالای این عامل برای گوگل است.
28) مقدار بروز رسانی: تغییرات کلی و ویرایش بخشی از محتوا تاثیر زیادی در عامل تازگی محتوا می گذارد. افزودن پاراگراف یا حذف بخشی از آن، خیلی بهتر از جا به جا کردن یا تغییر دادن چند کلمه است.
29) تاریخ به روز رسانی: صفحات سایت هرچند وقت یکبار آپدیت می شوند؟ روزانه، هفتگی یا هر چند سال یکبار؟ به روز رسانی مکرر صفحات سایت نقش مهمی را در سئو سایت ایفا می کنند.
30) برجسته کردن کلمه کلیدی: اینکه کلمه کلیدی را در 100 کلمه ی اول محتوا قرار دهید، بسیار مهم است. این امر نشان می دهد که موضوع صفحه درباره چیست و یک سیگنال بسیار عالی را برای رتبه بندی در گوگل ارسال می کند.
31) کلمه کلیدی در تگ های h2 و h3: جان مولر یکی از کارمندان گوگل است می گوید: تگ های html به ما کمک می کند تا ساختار سایت را بهتر درک کنیم. پس بهتر است از کلمات کلیدی در تگ های h2 و h3 نیز استفاده کنید.
32) کیفیت لینک های خروجی: یک مطالعه که چند وقت پیش انجام داد، نشان داد که لینک دادن به سایت های معتبر دیگر، یک سیگنال مثبت برای گوگل محسوب می شود. اما بسیار مهم است به سایت هایی لینک دهید که اعتبار خوبی دارند.
33) موضوع لینک های خروجی: طبق الگوریتم Hill Top، گوگل با استفاده از صفحاتی که به آنها لینک می دهید، می تواند موضوع صفحه شما را متوجه شود. به عنوان مثال اگر درباره اتومبیل مطلب منتشر کرده اید و به صفحاتی لینک خروجی دهید که درباره فیلم های ماشینی است، گوگل به این نتیجه می رسد که شما درباره فیلم اتومیبل ها مطلب منتشر کرده اید. راستی فراموش نکنید که اگر یک سایت خودرویی دارید و می خواهید در این حوزه فعالیت کنید، طراحی سایت خرید و فروش خودرو خودتان را می توانید به ما بسپارید.
34) گرامر و املای کلمات: همانطور که در بالا عرض کردیم، رضایت کاربر به عنوان بخش مهمی از الگوریتم های گوگل محسوب می شود. از این رو با گرامر اشتباه و املای غلط کلمات حس خوبی به کاربر منتقل نمی شود. گوگل نیز با درک این موضوع، گرامر و املای کلمات را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی محسوب می کند.
35) محتوای غیر کپی: آیا مطلبی که شما منتشر کرده اید دست اول و اورجینال است؟ آیا خودتان این مطلب را منتشر کرده یا از جای دیگر کپی کرده اید؟ اگر مطلب کپی شده ای را در سایتتان قرار دهید، رتبه ای نخواهید گرفت. چه بسا که شاید اصلا ایندکس هم نشود.
36) موبایل فرندلی: سایت هایی که برای نسخه موبایل بهینه شده اند، رتبه بهتری را نسب به سایت های غیر بهینه شده دریافت می کنند. از این رو بسیار مهم است سایتی را طراحی کنید که ریسپانسیو باشد.
37) قابل استفاده بودن در موبایل: سایت هایی که کاربران بتوانند از آن به راحتی در موبایل استفاده کنند، سیگنال مثبتی را به گوگل ارسال می کنند. از این رو در الگوریتم Mobille First Index می توانند برتری بیشتری نسبت به بقیه داشته باشند.
38) محتوای پنهان شده در موبایل: گاهی اوقات برخی از موارد محتوا را در نسخه موبایل یا تبلت مخفی می کنید. اما بدانید که این امر باعث می شود تا به طور کلی آن محتوا ایندکس نشود. از این رو هر محتوایی که در نسخه دسکتاپ قابل مشاهده است باید در نسخه موبایل نیز نمایش داده شود.
39) محتوای کامل و دقیق: بر اساس فاکتورهای رتبه بندی گوگل که اخیرا منتشر شده است، محتوای مفید و کامل نشانگر کیفیت صفحه است. از این رتبه های بهتری را در گوگل دریافت خواهد کرد.
40) تب ها: اگر کاربران برای مشاهده محتوایی باید روی تبی کلیک کنند تا کل آن محتوا را مشاهده کنند، باید بگوییم که گوگل گفته است که شاید برخی از آنها ایندکس نشوند.
41) تعداد پیوند های خروجی: سعی کنید از لینک های خروجی کمی در سایتتان استفاده کنید. زیرا اکثرا سایت های اسپم لینک های خروجی زیادی دارند. در نتیجه استفده از لینک های خروجی زیاد، باعث رتبه منفی به سایت و صفحات سایت شما می شود.
42) رسانه ها: استفاده از فیلم و تصاویر ممکن است به عنوان سیگنال کیفیت محتوا عمل کند. پس بهتر است در محتوای خود از تصاویر و ویدئو های مرتبط استفاده کنید.
43) تعداد لینک های داخلی به یک نوشته: هرچه تعداد لینک های داخلی به یک صفحه از سایت بیشتر باشد، نشان از اهمیت آن صفحه دارد. پس بهتر است برای صفحات مهم سایت خود، حتما لینک سازی داخلی انجام دهید.
44) کیفیت لینک های داخلی: هرچه لینک های داخلی که برای صفحات مهم سایت می سازید، از صفحات معتبر سایتتان باشد، تاثیر بیشتری دارد. ازاین رو بهتر است از صفحاتی لینک به صفحات مهم سایتتان دهید که دارای رتبه و بازدید هستند.
45) لینک های شکسته: لینک شکسته به لینک هایی گفته می شود که مقصد آنها صفحات حذف شده است. یعنی صفحه مقصد ارور 404 دهد. گوگل نیز برای ارزیابی کیفیت مطالب منتشر شده از لینک ها استفاده می کند. از این رو در ساخت لینک های وبسایتتان با وسواس بیشتر عمل کنید.
46) خوانایی: گوگل بدون شک میتواند خوانایی یک متن را تشخیص دهد. اگر از وردپرس و افزونه های سئو آن استفاده می کنید، دیده اید که یک فاکتور برای سبز شدن چراغ پلاگین ها، خوانایی است. به اندازه بودن پاراگراف ها و جملات جزو خوانایی محسوب می شود که باید به آن دقت کرد.
47) لینک های وابسته: این پیوندها به سایت شما آسیبی نمی رساند. اما اگر تعداد آنها بیشتر شود، گوگل شما را به عنوان سایت وابسته محسوب می کند و یک سیگنال منفی برای شما محسوب می شود.
48) کدنویسی اشتباه: اگر کدنویسی سایت شما به درستی انجام نشده باشد، خطاهای زیادی را دریافت خواهید کرد. بسیاری از سئو کاران اعتقاد دارند سایت هایی که کدنویسی درستی را انجام داده اند، رتبه بهتری را در گوگل دریافت می کند و یکی از فاکتورهای مهم سئو سایت محسوب می شود.
49) اعتبار دامنه یا DA: اگر دو سایت در همه چیز برابر باشند، اعتبار دامنه است که رتبه بندی را تعیین می کند. از این رو سایتی در رتبه بالاتر قرار میگیرد که دامنه قدرتمندتری دارد.
50) اعتبار صفحه یا PA: اعتبار صفحه یا PAGE RANK اهمیت زیادی برای گوگل ندارد. اما به طور کل صفحاتی که PA بالاتری دارند در گوگل رتبه بهتری را دریافت خواهند کرد.
51) اندازه URL: استفاده از URL های کوتاه همواره توصیه شده است. از این رو URL هایی که طول زیادی دارند، باعث آسیب زدن به رتبه بندی صفحات می شوند.
52) مسیر URL: صفحاتی که به صفحات اصلی نزدیک تر باشند، در مقایسه با صفحاتی که از صفحه اصلی در معماری سایت دور باشند، رتبه های بهتری را دریافت خواهند کرد.
53) ویراست انسانی: با آنکه هنوز این امر تایید نشده است، اما گوگل پتنی را به ثبت رسانده است که باعث می شود با استفاده از ویرایش انسانی، رتبه ها جا به جا شوند.
54) دسته بندی صفحات سایت: صفحاتی که در یک دسته بندی مرتبط قرار گرفته رتبه بهتری نسبت به صفحاتی می گیرند که دسته بندی نامرتبط دارند. از این رو یکی از فاکتورهای سئو گوگل این است که برای صفحات سایت دسته بندی مرتبط ایجاد کنید.
55) کلمه کلیدی در url: با آنکه گوگل وجود کلمه کلیدی را در url صفحه را چندان مهم نمی داند، با این وجود باز هم به عنوان یک عامل رتبه بندی محسوب می شود.
56) رشته url: دسته بندی هایی که در url قرار می گیرند، به عنوان یک سیگنال موضوعی برای گوگل در نظر گرفته می شوند. به طوری که حتی در نتایج سرپ نیز میتوانیم آنها را مشاهده کنیم.
57) استفاده از منابع معتبر: شما در مطالب سایتتان بهتر است به منابع معتبری که از آنها استفاده کردید، اشاره کنید. گوگل منابعی که در سایت به آن اشاره شده است را با دقت بررسی می کند که معتبر باشند. اما با این حال، وجود لینک های خارجی و صفحات معتبری که به آنها لینک داده اید، به عنوان یک فاکتور موثر محسوب می شود.
58) فهرست ها: وجود فهرست های عددی یا بالت دارد به خوانایی محتوای شما کمک می کند. گوگل نیز این گونه محتوا را کاربر پسند تر می داند و به آنها بهای بیشتر می دهد.
59) اولیت بندی صفحات در نقشه سایت: اولویت هایی در نقشه سایت می دهیم، ممکن است در رتبه گرفتن سایت در گوگل تاثیر بگذارد. پس بهتر است Site Map را بهینه کنید.
60) پیوند خروجی زیاد: همانطور که در بالاتر گفتیم وجود لینک خارجی زیاد برای سایت سم است. زیرا سایت های اسپم این کار را انجام می دهند. اما برخی از صفحات هستند که اسپم نیستند اما با داشتن لینک های خروجی زیاد، باعث انحراف ذهن مخاطب از مطلب اصلی می شود.
61) کلمات کلیدی فرعی: اگر صفحه ای از سایت بتواند در چندین کلمه ی کلیدی دیگر، رتبه بگیرید، نشان از محتوای با کیفیت آن است. در گزارشی که گوگل در رابطه با سوال جستجو چگونه کار می کند منتشر کرده است، بیان می کند که:
ما به دنبال سایت هایی هستیم که برای پرسش های مشابه، کاربران به آنها ارزش قائل هستند.
62) سن صفحات: اگر محتوای قدیمی داشته باشید که مدام بروز می شود، برای گوگل ارزشمند است. از آنجایی که گوگل برای محتوای جدید ارزش قائل است، اما محتوای قدیمی و به روز را بهتر رتبه بندی می کند.
63) کاربرپسند بودن سایت: صفحاتی که کاربرپسند هستند و از گرافیک بالایی برخوردار هستند، باعث می شوند محتوای شما به خوبی نمایش داده شوند. این مورد در سئو سایت شما به شدت تاثیر گذار است و یکی از فاکتورهای مهم سئو محسوب می شود.
64) دامنه های پارک شده: منظور از دامنه پارک شده این است که یک سایت، با دامنه های مختلف باز شود. در آپدیتی که گوگل در سال 2011 داد، باعث کاهش اثر دامنه های پارک شده شد.
65) محتوای ارزشمند: شما باید سعی کنید محتوایی بنویسید که تمام شرایطی که در بالاتر به آنها اشاره کردیم را داشته باشند. زیرا گوگل به راحتی می توان محتوای بی کیفیت و با کیفیت را تشخیص دهد.
عوامل رتبه بندی مرتبط با سایت
66) محتوای ارزشمند و با کیفیت: گوگل اعلام کرده است که از جریمه سایت هایی که محتوای ارزشمندی را ارائه نمی کنند خوشحال است.
67) صفحه تماس با ما: گوگل به سایت هایی که اطلاعات تماس در سایت خود دارند، بهای بیشتری می دهد. در سند کیفیت خود نیز این امر را اعلام کرده است. اما توجه کنید که این اطلاعات با اطلاعاتی که در Who is ثبت شده است، مطابقت داشته باشد.
68) اعتماد دامنه / رتبه ی دامنه: بسیاری از سئو کاران معتقدند که که اعتبار رتبه یکی از فاکتورهای مهم سئو در گوگل است. از این رو دامنه هایی که از نظر کاربران دارای اعتماد است، رتبه های بهتری را در گوگل دریافت می کنند.
69) معماری یا سازماندهی سایت: معماری درست در طراحی سایت باعث می شود تا ربات های گوگل راحت تر در سایت شما خزش کنند و صفحات شما را ایندکس کنند. همچنین باعث می شود تا صفحات شما را فهرست کند و دسترسی بهتری به سایت شما داشته باشند.
70) آپدیت سایت: با اینکه اخیرا گوگل فرکانس انتشار را در الگوریتم خود رد کرده است، اما سئو کاران اعتقاد دیگری دارند. سئو کاران بر این باورد دارند که به روز رسانی سایت و محتوا یک عامل تازگی در کل سایت محسوب می شود.
71) سایت مپ یا نقشه ی سایت: نقشه به موتور های جستجو به خصوص google کمک می کند تا صفحات شما را دقیق تر و آسان تر ایندکس کنند. اما اخیر گوگل اعلام کرده است که وجود نقشه های سایت برای سئو دیگر چندان اهمیت ندارند.
72) مکان سرور سایت: مکان سرور سایت، در رتبه بندی سایت در مناطق جغرافیایی مختلف تاثیر می گذارد. این امر در جستجوی مکانی اهمیت فراوانی دارد.
73) خرابی سرور: بسیار مهم است که سایت شما بدون مشکلی برای کاربران کار کند و Down Time سایت کم باشد. خرابی سایت چه مربوط به تعمیر یا نگهداری سایت باشد، ممکن است به رتبه بندی گرفتن سایت در گوگل تاثیر بگذارد.
74) استفاده از ssl: گوگل تایید کرده است که استفاده از ssl و بالا آمدن سایت با https در رتبه گرفتن سایت در گوگل تاثیر دارد. اگر خود شما نیز در نتایج جستجو مشاهده کنید سایت های کمی را خواهید دید که بدون ssl رتبه خوبی را گرفته باشند.
75) شرایط استفاده از خدمات سایت: یکی دیگر از فاکتورهای گوگل که باعث اعتماد کاربران به شما می شود، وجود صفحات شرایط و مقررات سایت است. این امر نشان دهنده اقتدار، اعتماد و تخصص سایت شما است.
76) متای تکراری در صفحات سایت: اطلاعات متا تکراری در صفحات سایت باعث می شود تا رتبه سایت شما کاهش پیدا کند.
77) BreadCrumb: یکی از سبک های خوب در معماری سایت وجود breadcrumb است. این کار به کاربران و موتور های جستجو کمک می کند تا بدانند کجای سایت قرار دارند. گوگل نیز بیان کرده است که از نشانه گذاری breadcrumb برای طبقه بندی نتایج جستجو استفاده می کند.
78) بهینه سازی برای موبایل: امروزه گوگل سایت هایی که برای موبایل بهینه نشده باشند را جریمه می کند. زیرا بیش از نیمی از جستجوهای گوگل از طریق دستگاه های موبایل انجام می شود و بسیار مهم است که سایت شما برای کاربران موبایل بهینه شده باشد.
79) نتایج بهتر برای یوتوب: به طور کلی ویدیوهایی که در سایت یوتوب آپلود می شوند، رتبه های بالاتری را در گوگل دریافت می کنند. شاید به این دلیل که یوتوب برای گوگل است این اتفاق می افتد. به هر حال بهتر است ویدیوهای خود را در سایت یوتوب هم برای بازدید بیشتر آپلود کنید.
80) قابل استفاده بودن سایت: سایتی خوب است که کاربر بتواند به آسانی و پیچیدگی خاصی از آن استفاده کند. از این رو در طراحی سایت هایی که انجام می دهید، این موضوع را جدی بگیرید.
81) استفاده از گوگل آنالیتکس و سرچ کنسول: برخی سئو کاران اعتقاد دارند که ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتکس در سئو سایت شما تاثیر زیادی می گذارد و ایندکس شما صفحات شما را بهبود می بخشند. اما باید بدانید که این دو فقط با ارائه داده های دقیق به شما باعث می شوند خودتان رتبه سایتتان را بهبود ببخشید. با این حال گوگل اعلام کرده است که ثبت سایت در سرچ کنسول و آنالیتکس تاثیری در رتبه گرفتن سایت شما ندارد.
82) نظرات بازدیدکنندگان سایت : سرچ نام برند و تعداد نظراتی که کاربران برای صفحات سایت شما می گذارند، برای گوگل اهمیت دارد. هرچقدر سعی کنید تبدیل به یک برندی شوید که کاربران اسم شما را در گوگل سرچ کنند، تاثیر زیادی در بهبود رتبه های شما دارد.
83) ساختار لینک سازی داخلی: کاربران باید با 3 کلیک به صفحه ی مد نظر خودشان برسد. اگر غیر از این باشد، ممکن است گوگل رتبه ی منفی به شما دهد.
فاکتورهای گوگل برای بک لینک
84) سن دامنه های لینک دهنده: هرچقدر یک سایت قدیمی باشد و به شما لینک بدهد، تاثیر آن لینک بیشتر از سایت تازه تاسیس است.
85) تعداد دامنه های لینک دهنده: هرچقدر سایت های بیشتری به شما لینک دهند، تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت شما خواهد گذاشت. در نمودار زیر می توانید تاثیر تعداد بک لینک ها را در نتایج گوگل مشاهده کنید.
86) بک لینک گرفتن از ip آدرس های مختلف: هرچقدر لینک هایی که دریافت می کنید، از ip آدرس های مختلفی باشند، نشان از اعتبار سایت شما دارد. زیرا سایت های زیادی در حال معرفی شما هستند. این کار باعث اعتمادسازی در موتور جستجوی گوگل می شود و یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی گوگل محسوب می شود.
87) تعداد صفحات لینک دهنده: اگر یک سایت از صفحات مختلف خود نیز به شما لینک دهد، میتواند در رتبه بندی سایت شما تاثیر بگذارد.
88) متن لینک: بدیهی است که متن لینک مانند قبل دیگر اهمیت زیادی ندارد. اگر همه ی بک لینک های شما روی یک کلمه ی خاص باشند، به عنوان یک سایت اسپم محسوب خواهید شد و جریمه های سنگین خواهید شد. اما به طور کلی متن لینک، سیگنال بهتری را به گوگل ارسال می کند. بهتر است در متن لینک هایی که به سایت خود می دهید، از کلمات مختلف استفاده کنید تا سایت شما جریمه نشود.
89) تگ alt تصاویر: باید بدانید که تگ alt تصاویر دقیقا مانند متن لینک یا همان anchor text عمل می کند. از این رو می توانید در متن جایگزین تصاویر از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید و به سایت خود لینک دهید.
90) دریافت لینک از دامنه های edu یا gov: با آنکه گوگل و مت کاتز بیان کرده است، بک لینک گرفتن از همچین سایت هایی جزو فاکتورهای گوگل برای سئو محسوب نمی شود. اما با این حال سئو کاران نمی توانند بک لینک از این سایت ها را نادیده بگیرند.
91) اعتبار صفحه لینک دهنده: صفحاتی که به شما لینک می دهند برای گوگل ارزش زیادی دارد. فراموش نکنید که بک لینک گرفتن از سایت های اسپم و با دامنه پایین هیچ تاثیری در سئو و بهینه سازی سایت شما نخواهد گذاشت. از این رو سعی کنید اکثر بک لینک هایی که دریافت می کنید از سایت هایی با اعتبار دامنه بالا باشند تا در SEO سایت شما تاثیر بگذارد.
92) اعتبار دامنه: اعتبار دامنه یا DA سایتی که به شما لینک می دهد، نقش بسیار مهمی در کیفیت بک لینک ها دارد.
93) بک لینک از رقبا: اگر بتوانید از رقبای خود بک لینک دریافت کنید بسیار با ارزش است. به عنوان مثال در کلمه طراحی سایت شرکتی شما رتبه 7 هستید و رقیب شما رتبه 8. اگر بتوانید از رتبه ی هشتم یک بک لینک برای خود بگیرید، احتمال رسیدن به رتبه یک بالا می رود. ما این خدمات را در سوبلز برای شما انجام می دهیم. می توانید همین حالا با شماره 88677558 (021) تماس حاصل فرمایید.
94) بک لینک گرفتن از سایت های مرتبط: سئو کاران به این باور دارند که اگر از سایت هایی که مرتبط به صنعت خودمان هستند، نتوانیم بک لینک با کیفیت بگیریم، برای گوگل قابل اعتماد نخواهیم بود.
95) بک لینک از سایت های مزرعه لینک: بک لینک گرفتن از اینگونه سایت ها برای سایت سم است و باعث افت رتبه های وحشتناک می شود. اینگونه سایت ها هیچگونه محتوایی ندارند و فقط لینک در خود قرار داده اند.
96) پست مهمان: پست مهمان هنوز هم برای گوگل مهم است. یعنی خیلی خوب است که بتوانید از طریق پست مهمان برای سایت خود بک لینک دریافت کنید. اما باید بدانید که پست مهمان اندازه ی ریپوتاژ آگهی ارزش ندارد. از این رو بهتر است در خدمات دیجیتال مارکتینگ که از شرکت های مختلف دریافت می کنید، ریپوتاژ آگهی را به پست مهمان ترجیح دهید.
97) بک لینک تبلیغاتی: به گفته ی گوگل بک لینک های تبلیغاتی باید از rel = nofollow یا rel = sponsored استفاده کنند. اگر از این موارد داخل لینک سازی های تبلیغاتی انجام نشود، احتمال اینکه گوگل متوجه ی تبلیغی بودن لینک شود زیاد است.
98) بک لینک از صفحه اصلی: اگر بتوانید از صفحه اصلی یک سایتی برای خود بک لینک بگیرید، نقش مهمی را در سئو سایت خود ایفا کرده اید. این امر در سایت های خبری نیز از اهیمت بالاتری برخوردار است. اگر شما بتوانید خبری را منتشر کنید که در سایت های خبری در صفحه اصلی قرار گیرد و به سایت شما لینک داده شود، از اهیمت بالایی برخوردار است.
99) بک لینک nofollow: به گفته ی گوگل، ربات های گوگل لینک های nofollow را دنبال نخواهند کرد. اما هنوز هم یکی از بحث برانگیز ترین موضوعات سئو است. از این رو سعی کنید لینک های nofollow کمی را برای سایت خود جذب کنید.
100) تنوع در بک لینک ها: شما باید بک لینک هایی با تنوع زیادی داشته باشد. یعنی همه بک لینک های شما از سایت های خبری نباشد یا آنکه همه ی بک لینک های شما از سایت هایی با قدرت دامنه پایین یا بالا نباشد. تنوع را در لینک سازی خود داشته باشید. سعی کنید در تدوین استراتژی سئو، تنوع بک لینک ها را در نظر بگیرید.
101) بک لینک در خود محتوا: بک لینک در خود محتوا از ارزش زیادی برخوردار است. بک لینک هایی که از خود محتوا گرفته می شود تاثیر بیشتری از بک لینک هایی دارند که از صفحات خالی یا سایدبار سایت ها گرفته می شود.
102) ریدایرکت های بیش از حد 301: بر اساس راهنمایی که در وبمستر تولز قرار گرفته ای، بک لینک هایی که از تغییر مسیر 301 به وجود می آید، اعتبار صفحات سایت را کاهش می دهند.
103) عنوان لینک: همه ی لینک ها یک تگ عنوان را در خود دارند. هنگامی که شما 104) روی لینک نگه می دارید یک عنوان برای شما نمایش داده می شود. از این رو در بک لینک هایی که دریافت می کنید خیلی خوب است که عنوان پیوند مرتبط به صفحه ای باشد که به آن لینک داده شده است.
105
کشور صاحب دامنه: همه ی کشورها یک دامنه اختصاصی برای خود دارند. به عنوان مثال دامنه .ir مخصوص ایران است. از این رو بک لینک گرفتن از سایت هایی که دامنه کشور خاصی را دارند، بااعث می شوند در آن کشور بتوانید رتبه ی بهتری بگیرید.
106) مکان لینک دهی: لینک هایی که در ابتدای محتوای صفحه قرار می گیرند، خیلی مهم تر از لینک هایی هستند که در انتها و اواسط متن قرار گرفته اند.
107)محل پیوند صفحه: همانطور که در بالاتر نیز گفتیم، محل لنک دهی بسیار مهم است. اگر جایی که به شما لینک داده می شود در خود محتوا باشد از اهمیت بالایی تر نسبت به لینکی که در سایدبار است برخوردار است.
108) کلمه کلیدی در عنوان صفحه: اگر بتوانید از سایت هایی بک لینک دریافت کنید که کلمه کلیدی شما را در عنوان صفحه خود دارند، ارزش و بهای بیشتری را گوگل به شما می دهد.
109) سرعت لینک دهی مثبت به سایت: سایتی که بتواند سرعت بیشتری را در لینک سازی مثبت دریافت کند، از نظر گوگل جایگاه ویژه ای دارد. هرچقدر تعداد بک لینک هایی که به سایت شما می آید با کیفیت تر باشد، رتبه های بهتری را در گوگل دریافت خواهید کرد.
110) سرعت لینک منفی: از طرف دیگر اگر سرعت دریافت لینک منفی به سایت شما زیاد شود، از نظر گوگل ارزش سایت شما کم شده است. به همین دلیل رتبه های منفی را برای شما در نظر خواهد گرفت.
111) لینک گرفتن از صفحات مرجع: لینک گرفتن از سایت هایی که در عنوان خاصی جزو منابع برتر محسوب می شوند، باعث افزایش رتبه در گوگل خواهد شد.
112) بک لینک از سایت ویکی پدیا: با آنکه لینک های سایت ویکی پدیا Nofollow هستند اما از آنجا که ویکی پدیا دارای اعتبار بالایی است، در رتبه بندی سایت شما تاثیر خواهد گذاشت.
113) کلمات اطراف لینک: کلماتی که کنار لینک های شما ظاهر می شوند، به گوگل کمک می کنند تا متوجه شود موضوع صفحه درباره چیست؟.
114) بک لینک قدیمی: لینک های قدیمیتر از نظر گوگل ارزش و قدرت بیشتری نسبت به بک لینک های جدید دارند.
115) بک لینک از سایت های واقعی: برای گوگل بسیار مهم است که بک لینکی که دریافت می کنید واقعی است یا خیر. از این رو سایتی که به شما لینک داده است را بررسی می کند. از آنجایی که وبلاک ها و سایت های زیادی وحود دارند که محتوا تولید می کنند، واقعی بودن یک سایت را از سیگنال برندی که آن سایت ارسال می کند میتوان مشخص شود.
116) لینک سازی طبیعی: گوگل به شدت با سئو کلاه سیاه مقابله می کند. سایت هایی که از استراتژی های سئو کلاه سیاه برای ساخت بک لینک استفاده می کنند، رتبه های کمتری نسبت به سایت هایی دارند که از سئو کلاه سفید استفاده می کنند.
117) تبادل لینک: از تبادل لینک به شدت پرهیز کنید. این کار باعث سئو منفی برای سایت شما می شود و باعث افت رتبه های شما می شود.
118) لینک های 301: لینک های 301 ارزش کمتری نسبقت به لینک های مستقیم دارند. اما مت کاتز می گوید که لینک دهی 301 همانند لینک دهی مستقیم است.
120) استفاده از نشانه گذاری استاندارد (schema): صفحاتی که از میکرو دیتاها استفاده می کنند ctr بالایی را می توانند دریافت کنند. از این رو در رتبه بندی سایت شما نیز تاثیر گذار خواهد بود.
121) تعداد لینک های خروجی در صفحه: سایتی که در صفحات خود لینک های خارجی کمتری دارد نسبت به سایتی که لینک خارجی زیادی را در سایت خود از ارزش بیشتری برخوردار است.
122) لینک سازی در انجمن ها: در انجمن ها لینک های اسپم زیادی ساخته می شود. از این رو گوگل ارزش زیادی را برای این لینک ها قائل نخواهد بود
123) تعداد کلمات محتوا: صفحاتی که تعداد کلمات محتوای آن بیش از 1000 کلمه است و به شما لینک می دهد، خیلی ارزشمند تر از سایتی که 25 کلمه دارد و به سایت شما لینک می دهد.
124) کیفیت محتوای پیوند: محتوای با کیفیت، بک لینک با کیفیت هم دارد. از این رو بک لینک هایی که در محتواهای دارای ارزش ساخته می شوند خیلی بهتر از بک لینک هایی هستند که در محتوای غیر ارزشمند ساخته شده اند.
125) لینک دهی از صفحات مختلف یک سایت: مت کاتز تاکیده کرده است که لینک های مختلف از صفحات مختلف یک سایت، همگی فشرده می شوند و یک لینک محسوب می شوند. از این رو یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای seo سایت این است که تنوع لینک را اولیت قرار دهید.
تا اینجا با 125 فاکتور مهم گوگل که در سئو و بهینه سازی سایت تاثیر گذار است آشنا شدیم. امیدواریم که بتوانید تمام این 125 مورد را در سایت های خود پیاده سازی کنید. موارد دیگری نیز می ماند که در ادامه به شما یاد خواهیم داد. اما فراموش نکنید که موضوع لینک سازی و به طور کلی سئو یک موضوع تخصصی است و هر روز در حال آپدیت شدن و به وجود آمدن روش های گوناگون است. چه بسا بهتر است همواره خود را آپدیت نگه دارید و به سایت خود همیشه رسیدگی کنید و با سفارش تولید محتوا با کفیت یا لینک سازی با کیفیت رتبه های خود را در گوگل افزایش دهید.
فاکتورهای سئو مربوط به کاربر
131) رنک برین: الگوریتم rank brain یک الگوریتم هوش مصنوعی گوگل است که هدف اصلی آن نحواه تعامل کاربران با نتایج جستجو و رتبه بندی سایت ها بر اساس آن است. الگوریتم رنک برین باعث می شود که گوگل بهترین نتیجحه را به کاربران نمایش دهد. از این رو بسیاری به این نکته توحه دارند که هدف این الگوریتم این است که ببیند کاربران چقدر با نتایج به دست آمده تعامل دارند. از این رو نتایجی را ب کاربر نمایش دهد که بیشترینن کلیک و تعامل را دریافت کرده است.
132) کلیک طبیعی: گوگل هبه صفحاتی که در یک کلمه خاص نرخ کلیک یا ctr بالاتری دارند به سایت هایی که نرخ کلیک کمتری را ترجیح می دهد. از این رو اگر سایتی در یک کلمه خاص مثل طراحی سایت فروشگاه فروش لباس، نرخ کلیک بیشتری داشته باشد، رتبه بالاتری را دریافت خواهد کرد.
133) نرخ کلیک برای تمامی کلمات کلیدی: هرچقدر ctr یک سایت در کل کلمات کلیدی بیشتر باشد، به عنوان یک سیگنال تعاملی محسوب می شود و باعث افزایش رتبه سایت شما می شود.
134) نرخ پرش: صفحاتی که نرخ پرش یا بانس ریت زیادی دارند از نظر گوگل مشکل دارند. زیرا کاربر نباید به سرعت صفحات یک سایت را ترک کند. اما بسیاری از سئو کاران در این رابطه اختلاف دارند و اعتقاد دارند نرخ پرش چندان هم مهم نیست.
135) ترافیک مستقیم: گوگل با استفاده از داده هایی که مرورگر کروم به آن ارسال می کند، متوجه کیفیت یک سایت می شود. از این رو با بررسی تعداد کاربرانی که به صورت مستقیم وارد یک سایتی شده اند، رتبه سایت ها را مورد ارزیابی قرار می دهد. پس فراموش نکنید که اگر سایت شما ترافیک مستقیم دریافت می کند از چشم گوگل مخفی نخواهد ماند و تاثر آن را خواهید دید.
136) بازدید مجدد: اگر کاربری یک بار وارد سایت شما شود و مجدد چند روز دیگر نیز به سایت شما سر بزند، برای گوگل اهمیت دارد. از این رو سایت هایی که بازدیدکنندگان بازگشتی یا بازدید مجدد دارند رتبه های بهتری را در گوگل دریافت خوهند کرد.
137) Pogosticking: این نوع، نوع خاصی از پرش سایت است. در این جا کاربر پس از دیدن سایت اول به سایت های دیگر سر می زند تا پاسخ خود را دریافت کند.
138) سایت های مسدود شده: گوگل این ویژگی را در chrome متوقف کرده است. با این حال الگوریتم پاندا از آن به عنوان یک سیگنال استفاده می کند.
139) bookrmark chrome: گوگل داده های گوگل کروم را جمع آوری می کند. از این رو صفحاتی که بوک مارک شده اند، رتبه بندی مثبتی را دریافت خواهند کرد.
140) تعداد نظرات: تعداد نظرات موجود در یک صفحه می تواند در رتبه بندی های سایت تاثیر بگذارد. از این رو یکی از کارمندان گوگل گفت که نظرات می توانند بسیار به رتبه بندی کمک کنند.
141) زمان ماندن: گوگل به زمانی که کاربران در سایت شما میگذارند اهمیت زیادی می دهد. زمانی که افراد از طریق نتایج جستو وارد صفحه شما می شوند، گوگل بررسی می کند که چقدر قوت در سایت شما صرف می کند. هرچقدر زمان بیشتری را در سایت شما صرف کنند، برای گوگل اهمیت زیادی دارد.
قوانین منحصر به فرد گوگل
142) تازگی عبارت جستجو شده: در یک سری از کلمات خاص گوگل به صفحات جدیدتر رتبه های بهتری را می دهد. به عنوان مثال در کلمه ی پیش بینی وضعیت هوا یا فوت شده های کرونا امروز یا کلماتی که برای کاربر به روز بودن آن مهم است، گوگل صفحات جدید را رتبه بهتری می دهد.
143) تنوع عبارت جستجو شده: تا حالا شده که اشتباها کیبورد خود را فارسی نکرده باشید و و به زبان همان کیبورد عبارتی را جستجو کنید؟ نتیجه ای که حاصل شد چه بود؟ گوگل نتایجی را به شما نمایش داد که به عبارت جستجو شده نزدیک تر باشد.
144) تاریخچه مرورگر کاربر: اگر به یک سایتی همواره سر بزنید، در رتبه بالاتری برای شما نمایش داده می شود.
145) تاریخچه ی جستجوی کاربر: اگر شما الان کلمه ی بررسی را جستجو کنید و سپس کلمه ی توستر را جستجو کنید، به احتمال خیلی زیاد نتایجی برای شما نمایش داده می شود که به بررسی توستر نزیک تر هستند.
146) هدف گذاری جغرافیایی: گوگل به سایت هایی که در سرور های محلی یا نام پسوند دامنه خاص کشوری هستند اویت نشان دادن نتایج جستجو قرار می دهد.
147) جستجوی امن یا safe search: اگر کاربر قابلیت جستجوی امن را در مرورگر خود فعال کرده باشد، نتایج +18 برایش نمایش داده نمی شود.
148) dmca: سایت هایی که از آنها در سایت DMCA شکایت شده باشد، رتبه های کمتری نسبت به بقیه دریافت می کنند و به عنوان یک نمره منفی در نظر گرفته می شود.
149) تنوع دامنه: آپدیت های گوگل باعث شده است که در نتایج جستجو، سایت های مشابه کمی را مشاهده کنید. از این رو در هر صفحه از نمایش نتایج جستجو، دامنه های مختلف قابل مشاهده هستند.
150) جستجوی محلی: اگر شما سرچ کنید رستوران در غرب تهران یا رستوران، گوگل با توجه به موقعیت مکانی که در آن حضور دارید، نتایج را به شما نمایش میدهد.
151) ارجعیت برند: بعد از آپدیت های اخیر، گوگل به سایت های برند ارزش بیشتر قائل است. از این رو سایت های بزرگ را در نتایج اولیه نمایش می دهد.
152) نتایج تصویر: بسته به موضوعی که جستجو می کنید، ممکن است در نتایج اولیه تصاویری نمایش داده شود. این مورد بیشتر در نتایجی به وجود می آید که نیاز به تصویر دارد تا مخاطب آن موضوع را درک کند.
153) تخم مرغ عید پاک: شاید این اسم برایتان عجیب باشد اما باید بدانید که Easter Egg Results واقعا وجود دارد. گاهی اوقات گوگل یک سری سوپرایزها و بازی ها را در نتایج برای شما به نمایش می گذارد. به عنوان مثال هنگامی که در قسمت تصاویر گوگل، عبارت “Atari Breakout” جستجو کنید، نتایج سرچ شما تبدیل به یک بازی می شوند.
154) نتیجه سایت واحد برای برندها: اگر نام دامنه یا آدرس سایت برند خاصی را در جسنسجوهای خود بزنید، ممکن است چندین نتیجه از یک سایت برای شما به ارمغان بیاید. به عنوان مثال وقتی سرچ کنید طراحی سایت شرکتی سوبلز، به احتمال خیلی زیاد چندین نتیجه از سایت سوبلز برای شما نمایش داده شود.
فاکتور سیگنال برند و رتبه گرفتن در گوگل
155) anchor text نام برند: انکر تکست یا متن لینک داده شده به سایت شما یک سیگنال تجاری اما قدرتمند است.
156) جستجو با نام تجاری: اگر کاربران نام برند شما را زیاد در کگوگل جستجو کنند، یک سیگنال بسیار عالی و قدرتمند به گوگل ارسال می کند که سایت شما یک برند واقعی است و در رتبه گرفتن در نتایج جستجو بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
157) جستجو اصلی + نام برند: تا حالا شاید برای شما پیش آمده باشد که قصد خرید محصول یا استفاده از خدماتی را داشته باشید اما بخواهید از یک برند خاص این کار را انجام دهید. به عنوان مثال در گوگل سرچ می کنید خرید هاست از سوبلز یا خرید هاست سوبلز، گوگل نیز مستقیما سایت سوبلز و صفحه مربوط به خرید هاست را برای شما به نمایش می گذارد. این نیز یک سیگنال قدرتمند به الگوریتم های گوگل ارسال می کند و در رتبه گرفتن سایت شما در google بسیار تاثیر گذار است.
158) صفحات اجتماعی پر بازدید: برندهای معتبر، در شبکه های اجتماعی بسیار فعال هستند. از این رو اگر یک شبکه اجتماعی فعال داشته باشید که لایک و فالوور واقعی زیادی دریافت می کند، می تواند یک سیگنال خوب برای گوگل ارسال کند و در رتبه بندی سایت شما نیز تاثیر گذار خواهد بود.
159) نام برند در خبرگزاری ها و دیگر سایت ها: درباره برند های بزرگ همه جا صحبت می کنند. از این رو اگر در سایت های دیگر نام برند شما را بیاورند و حتی لینک هم به شما ندهند، یک سیگنال مثبت برای سایت شما محسوب خواهد شد.
160) مکان شرکت: اکثر برندهای بزرگ و معروف دارای یک مکانی برای فعالیت هستند. گوگل نیز از مکان یابی خود برای این کار استفاده می کند. اگر شما در گوگل مپ نام یک برند معتبر را سرچ کنید، به احتمال خیلی زیاد اطلاعات آن را به شما نمایش می دهد. پس شما هم بهتر است برای کسب و کار خود یک موقعیت مکانی در گوگل مپ ثبت نمایید.
فاکتورهای اسپم سایت
161) الگوریتم پاندا: سایت هایی که محتوای اسپم یا کم در سایت خود درج می کنند به ویژه مزرعه لینک ها، توسط الگوریتم پاندا جریمه می شوند و در نتایج جستجو کمتر قابل مشاهده هستند.
162) لینک به سایت های مشکل دار: اگر به سایت های مشکل دارد و مثبت 18 که محتوای غیر اخلاقی در آنها وجود دارد، لینک دهید، ممکن است در نتایج جستجو شما نتایج منفی بگذارد.
163) تغییر مسیرها: تغییر مسیر یا ریدایرکت اگر در سایت به صورت نادرست و زیاد اتفاق بیافتد، تاثیر بسیار بدی در نتایج گوگل شما خواهد گذاشت. نه تنها جریمه می شوید، بلکه ممکن است سایت از حالت ایندکس خارج شود.
164) تبلیغات پاپ آپ: در دستورالعمل کلی گوگل آمده است که پاپ آپ باعث حواس پرتی کاربر می شود و نشان از سایت هایی با کیفیت پایین است. اما توجه کنید که اگر در یک صفحه و بعد از مرور چند مقاله یک پاپ آپ باز شود، مشکلی ندارد. منظور سایت هایی هستند که تا وارد آنها می شوید کلی پاپ اپ باز می شود و به طور کلی سایتی که وارد آن شدید را فراموش می کنید.
165) پاپ آپ تمای صفحه: به طور کلی بهتر است خیلی کم از پاپ آپ در سایت خود استفاده کنید. اما اگر استفاده هم می کنید استانداردهای قرارگیری آن را رعایت کنید. گوگل سایت هایی که پاپ آپ تمام صفحه دارند را جریمه می کند. زیرا اعتقاد دارد که این کار باعث می شود تا محتوا صفحه اصلی دیده نشود.
166) بهینه سازی بیش از حد: هرچیزی به اندازه خوب است. به عنوان مثال درست است که باید از کلمات کلیدی در خود متن استفاده کنیم. اما نباید جوری باشد که کل محتوای صفحه را از کلمه کلیدی پر کنیم یا مثلا هر روز به صورت دستی لینک سازی انجام دهید. گوگل به شدت با این کار ها مخالف است و باعث جریمه شدن سایت شما خواهد شد.
167) محتوا گنگ یا نامفهوم: شاید باورتان نشود اما باید بدانید که گوگل تفاوت مححتوا مفید و محتوای نا فهموم را به راحتی تشخیص می دهد. از این رو سایت هایی که محتوای آنها به صورت خودکار یا ربات ها تولید شده باشد را به هیچ عنوان ایندکس نخواهد کرد.
168) صفحات Doorway: صفحات doorway یا دروازه به صفحاتی گفته می شود که هنگامی که کاربر از گوگل وارد آن می شود به یک صفحه دیگر هدایت شود. اما باید بدانید که گوگل دوست دارد، صفحه ای که به کاربر نمایش داده می شود، صفحه نهایی باشد که او میبیند. از این رو گوگل از سایت هایی که صفحات دروازه دارد خوشش نمی آید.
169) تبلیغات بالای صفحات سایت: طی مقاله ای که در سایت search engine journal نوشته شده است، گوگل سایت هایی که تبلیغات زیادی را در header سایت نمایش می دهند را جریمه می کند.
170) پنهان کردن لینک ها: گوگل سایت هایی که لینک های خود را مخفی می کنند، جریمه می کند.
171) مبارزه با سئو کلاه سیاه: در سایل 2017 گوگل آپدیتی با نام مستعار fred داد. این آپدیت سایت هایی که به روش کلاه سیاه، سئو برای سایت خود انجام میدادند و با قرار دادن محتوای بی کیفیت و خودکار از تبلیغات درآمدزایی می رکدند، جریمه می کند و در نتاج کمتر آنها را نمایش می دهد.
172) سایت های وابسته: همانطور که در بخش های بالایی گفتیم، گوگل از سایت های وابسته خوشش نمی آید. از این رو سایت هایی که از طریق Affiliate Marketing درآمدزایی می کنند را بیشتر تحت نظر دارد
173) بازی با الگوریتم ممنوع: پر کردن کلمات کلیدی در بخش متا تگ ها، باعث جریمه شدن شما خواهد شد. زیرا گوگل اعتقاد دارد که الگوریتم را به بازی گرفته اید.
فاکتورهای اسپم خارج سایت
174) هک شدن سایت: اگر سایت شما هک شود، به احتمال خیلی زیاد از نتایج جستجو حذف شوید. به عنوان مثال هنگامی که گوگل تشخیص داد که سایت Search Engine Land حذف شده است، این سایت را از حالت ایندکس خارج کرد.
175) لینک سازی یکباره: لینک سازی در مدت زمان مشخص و هجوم ناگهانی آنها به سایت، نشانگر لینک های غیر طبیعی است.
176) جریمه پنگوئن: به طور کلی سایت هایی که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه می شوند، در نتایج جستجو خیلی کمتر دیده می شوند.
177) لینک های بی کیفیت: بک لینک گرفتن از لینک های بی کیفیت که سئو کاران کلاه سیاه از آنها استفاده می کنند. به عنوان مثال نظرات بلاگ ها یا انجمن ها، نشانگر لینک های بی کیفیت است.
178) بک لینک گرفتن از سایت های غیر مرتبط: لینک گرفتن از سایت هایی که به هیچ عنوان با سایت شما مرتبط نیستند، به احتمال زیاد حریمه شدن سایت شما را افزایش می دهد.
179) لینک از دایرکتوری ها: به گفته ی گوگل، بک لینک گرفتن از دایرکتوری هایی با کیفیت پایین باعث جریمه شدن شما خواهد شد.
180) لینک های ویجت: به طور کلی گوگل از لینک سازی غیر طبیعی خوشش نمی آید. از این رو از لینک های ویجت که به صورت خودکار تولید می شود نیز خوشش نخواهد آمد.
181) لینک گرفتن از آی پی آدرس های یکسان: بک لینک گرفتن از آی پی های یکسان نشانگر لینک سازی غیر طبیعی است و ممکن است گوگل لینک ها را تاثیر ندهد و سایت شما را جریمه کند.
182) انکر تکست غیر مرتبط: اگر لینکی که به سمت سایت شما می آید، غیر مرتبط باشد ممکن است جریمه شوید. به عنوان مثال شما در زمینه سامانه پیامکی فعالیت می کنید اما لینکی که به سمت شما می آید درباره خریدلباس باشد، کاملا غیر مرتبط با شما است. از این رو این لینک اسپم است و در رتبه گرفتن سایت در گوگل تاثیر خواهد گذاشت.
183) بک لینک از مقالات و نشریات: از آنجایی که دایرکتوری های مقالات و نشریات مورد استفاده زیاد برای بک لینک گرفته است، گوگل روی این موضوع حساس شده است. از این رو گوگل روی استراتژی لینک سازی که از این دو دایرکتوری انجام بپذریرد حساس است.
184) لینک سازی دستی: لینک سازی دستی موارد مختلفی دارد که به زودی در یک مقاله کامل به آن خواهیم پرداخت. اما باید بدانید که گوگل جریمه های سنگینی را برای آن در نظر گرفته است.
185) خرید بک لینک: خرید بک لینک انبوه، باعث می شود که در نتایج جستجوی شما تاثیر جبران ناپذیری بگذارد.
186) google sandbox: اگر سایت حدید باشید و به یک باره بک لینک دریافت کنید، به طور موقت شاید محدود شوید.
187) گوگل دنس: یکی دیگر از الگوریتم های گوگل، رقص گوگل یا google dance است. این الگوریتم به طور موقت رتبه ها را جا به جا می کند. این کار باعث می شود که گوگل تشخیص دهد که آیا سایتی است که قصد فریب دادن الگوریتم گوگل را دارد یا خیر!
188) ابزار disalow: با استفاده از این ابزار که در گوگل سرچ کنسول وجود دارد، می توانید بک لینک های مخرب هستند را حذف کنید تا گوگل آنها را تاثیر ندهد.
189) درخواست تجدید نظر: گاهی اوقات یک درخواست بازنگری موفق باعث می شود تا گوگل جریمه سایت شما را لغو کند.
لینک های موقت: گوگل سایت هایی که بک لینک موقت دریافت می کنند را به عنوان اسپم می شناسد و به سرعت سایت آنها را از نتایج خارج می کند.
نتیجه گیری
به طور کامل در این لیست 189 فاکتور سئو گوگل برای رتبه گرفتن را برای شما شرح دادیم. این فاکتورها طبق آخرین آپدیت های سال 2022 است. در موارد زیر به طور خلاصه، مهمترین فاکتورهایی که در سایت شما برای رتبه گرفتن در گوگل تاثیر می گذارد را قرار داده ایم. با استفاده از این لیست می توانید بهبود رتبه را شاهد باشید.
- دامنه های لینک دهنده
- نرخ کلیک یا ctr به صورت طبیعی
- اعتبار دامنه
- ریسپانسیو بودن دامنه
- مقدار بودن در صفحه
- تعداد بک لینک های دریافتی
- کیفیت محتوای تولید شده
- سئو on page
اما به نظر شما کدام یک از این 189 مورد مهم هستند و کدام یک برای شما جدیدتر بود؟ اگر موردی هست که در این فاکتورها قرار نگرفته است و لازم است که اضافه شود با ما در میان بگذارید.