وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ چرا باید از wordpress استفاده کنیم و نحوه ی استفاده از آن چگونه است؟ و سوالات این چنینی که شاید برای هرکس دیگر نیز پیش آید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در شرکت طراحی سایت و خدمات دیجیتال مارکتینگ سوبلز به طور کامل در این مقاله به این موضوع بپردازیم و به شما نحوه ی راه اندازی و کار با آن را از صفر تا صد آموزش دهیم. پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس ( wordpress ) چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که به شما امکان میزبانی و ساخت وب سایت را می دهد. وردپرس شامل معماری پلاگین و یک سیستم قالب است، بنابراین می توانید هر وب سایتی را متناسب با موضوعی که مدنظرتان است راه اندازی کنید. از این رو فرقی ندارد قصد راه اندازی وبسایت موزیک، فروشگاه آنلاین یا یک وبلاگ شخصی داشته باشید.

طبق آماری که وبسایت barn2 منتشر کرده است، بیش از 400 میلیون وبسایت فعال در بستر سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه اندازی شده اند. این اعداد و ارقام نشان دهنده قدرت وردپرس و محبوبیت آن است.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

تفاوت wordpress.com و wordpress.org چیست؟

تفاوت wordpress.com و wordpress.org چیست؟

سوالی که اکثر مردم هنگام راه اندازی وبسایت وردپرسی خود دارند این است که تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com چیست؟

تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com به میزبانی وب سایت شما مربوط می شود. شما وب سایت یا وبلاگ خود را در WordPress.org به صورت جداگانه و کاملا شخصی سازی شده مدیریت می کنید. به این صورت که ابتدا دامنه خریداری می کنید. سپس یک هاست از شرکت های ارائه دهنده خریداری می کنند. سپس دامنه و هاست را به یکدیگر اتصال می دهید و از وردپرس استفاده می کنید. در صورتی که wordpress.com اینطور نیست. شما مانند وبلاگ نویسان می توانید از این سایت استفاده کنید.

WordPress.com میزبانی وب سایت را برای شما ارائه می دهد. که نیازی به دانلود نرم افزار یا مدیریت سرور ندارید. اگر WordPress.com را انتخاب کنید، آدرس وب سایت شما به صورت www.mywebsite.wordpress.com می باشد. با این حال، شما می توانید حساب WordPress.com خود را ارتقا دهید و یک دامنه شخصی برای خود خریداری کنید و از آن استفاده کنید (به این معنی که URL شما به این صورت خواهد بود: www.mywebsite.com).

WordPress.org یا WordPress.com ؟

WordPress.org یا WordPress.com ؟

ممکن است از خود بپرسید که WordPress.org یا   WordPress.com کدام مناسب‌تر هستند؟

چند مورد از مزایا و معایب هر دو گزینه را مرور کنیم تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید.

اگر می خواهید قدرت کاملی بر سفارشی سازی و کنترل وب سایت خود داشته باشید، WordPress.org ایده آل است. با این حال، مدیریت یک وب سایت WordPress.org مسئولیت بسیار بیشتری دارد. شما باید نام دامنه خود را خریداری و تنظیم کنید، افزونه ها و یک تم را آپلود و نصب کنید، کد وب سایت خود را ویرایش کنید و امنیت وب سایت خود را مدیریت کنید. استفاده از WordPress.org رایگان است، اما شما باید برای هر چیز دیگری که برای داشتن یک وب سایت صرف می شود، هزینه کنید.

اگر به دنبال یک گزینه همه کاره هستید که کارهای سخت را برای شما انجام دهد WordPress.com گزینه مناسبی است. زیرا  شما هرگز نیازی به مدیریت سرور خود، پرداخت هزینه هاست یا خرید دامنه ندارید. همچنین تعدادی قالب های سفارشی سازی همراه با طرح های جذاب در WordPress.com وجود دارد که به شما کمک می کند تا وب سایت خود را آنطور که می خواهید طراحی کنید.

WordPress.com یک نسخه رایگان و پولی دارد. اگر به نسخه رایگان اکتفا کنید، نمی توانید هیچ تم یا افزونه ای را آپلود کنید و همواره یک زیر دامنه وردپرس خواهید داشت. اما این موارد فقط در نسخه ی رایگان wordpress.com است. شما می توانید با پرداخت هزینه و ارتقا اکانتتان به نسخه ی پرمیوم یک دامنه جداگانه خریداری کرده و قالب ها و افزونه های زیادی را به وبسایت خود اضافه کنید.

چگونه وردپرس را راه اندازی کنیم؟

راه اندازی وردپرس

تا اینجا متوجه شدیم که وردپرس چیست و باید از کدام نسخه ی آن استفاده کنیم. از این رو در ادامه به این خواهیم پرداخت که چگونه وردپرس را نصب و راه اندازی کنیم تا بتوانیم از آن به بهترین نحو استفاده کنیم. مواردی که در این بخش قرار است به آن بپردازیم به شرج زیر است:

  • نام دامنه و ارائه دهنده هاست خود را تنظیم کنید.
  • وردپرس را نصب کنید.
  • موضوع خود را انتخاب کنید.
  • پست ها و صفحات را به وب سایت خود اضافه کنید.
  • وب سایت خود را سفارشی کنید
  • پلاگین ها را نصب کنید.
  • وب سایت خود را برای افزایش سرعت صفحه بهینه کنید.
  • الگو برداری کنید.

امروزه وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است. سهولت استفاده و تطبیق پذیری آن اکثر کاربران و صاحبان مشاغل را قادر می سازد تا وب سایتی را ایجاد کنند که برای نیازهای آنها کار می کند.

1. نام دامنه و ارائه دهنده هاست خود را تنظیم کنید.

اتصال نام دامنه و هاست سایت

اگر در ابتدای راه باشید شاید از خود سوال کنید که هاست و دامنه چیست و چه کاربردی دارند. در این بخش توضیح کوتاهی در این رابطه به شما خواهیم داد تا آشنا شوید. توضیحات کامل تر درباره انواع هاست و دامنه را در مقالات بعدی که در سایت سوبلز منتشر می کنیم به شما خواهیم گفت.

دامنه همان آدرس سایت است که پسوند های مختلف دارد. به عنوان مثال نام دامنه ی ما sobelz.com است. com. یک پسوند دامنه است. پسوندهای دیگری نیز مانند org، ir، .net و… وجود دارد که می توانید انها را نیز تهیه کنید. برای خرید دامنه می توانید از سایت هایی که وجود دارند استفاده کنید. به عنوان مثال سایت nic.ir ارائه دهنده دامنه ی .ir است.

هاست نیز فضایی است که سایت شما در آن قرار می گیرد. فضایی که کدهای طراحی سایت شما، دیتا ها و… را در خود نگه می دارد. پس برای راه اندازی یک سایت نیاز به یک هاست و یک دامنه داریم. ما در شرکت سوبلز هاست و دامنه را برای شما تهیه می کنیم. برای تهیه هاست و دامنه از قسمت تماس با ما سایت استفاده کنید.

نحوه انتخاب ارائه دهندگان دامنه و هاست

هنگامی که کلمه خرید هاست را در گوگل سرچ می کنید با سایت های مختلفی رو به رو می شوید. سایت هایی که هرکدام پنل ها و قیمت های مختلفی را برای شما ارائه کرده اند. اما کدام خوب است؟ یک شرکت ارائه دهنده هاستینگ خوب باید شرایط زیر را دارا باشد:

  • پشتیبانی سریع
  • ارائه هاست پر سرعت
  • پیکربندی مناسب هاست
  • کنترل پنل راحت و کاربردی

اگر شرکت هاستی 4 شرط بالا را داشت می توانید از آن استفاده کنید.

2. وردپرس را نصب کنید.

پس از تهیه هاست و دامنه باید وردپرس را نصب کنید. ابتدا با مراجعه به سایت wordpress.org فایل نصبی وردپرس را دانلود می کنید. سپس مراحل انجام نصب وردپرس را با توجه به ویدیو زیر انجام می دهید.

آموزش نصب وردپرس در سی پنل:

3. موضوع و قالب وردپرس خود را انتخاب کنید.

می‌توانید وب‌سایت وردپرس خود را با استفاده از تم‌ها و قالب‌های وردپرس طراحی کنید. هرکدام از قالب های وردپرس دارای طرح‌بندی‌ها، سبک‌های قالب‌بندی، رنگ‌ها، فونت‌ها و سایر گزینه‌های بصری هستند. وردپرس به طور خودکار یک تم پیش فرض را اعمال می کند که نسبتاً ساده به نظر می رسد. شما می توانید آن را نگه دارید، اما بازدیدکنندگان وب سایت شما ممکن است چندان تحت تأثیر قرار نگیرند.

یک قالب وردپرس سفارشی، چه پولی باشد و چه رایگان، وب سایت شما را برای خریدار جذاب و حرفه ای می کند. همانطور که برای خرید هاست، سایت های مختلفی وجود دارد، سایت های زیادی هم برای خرید قالب های حرفه ای وجود دارد که با کمی سرچ کردن می توانید آن را تهیه کنید

چه به دنبال یک تم همه کاره برای چندین نوع کسب و کار مختلف باشید یا یک موضوع مناسب برای سایت تجارت الکترونیک، نمونه کارها، وبلاگ یا تجارت خود، قالبی وجود دارد که برای نیازهای خاص شما کار می کند. علاوه بر تم خود، می توانید صفحات خود را با برگه سازهایی مانند Elementor طراحی کنید.

4. پست ها و صفحات را به وب سایت خود اضافه کنید.

محتوا در وردپرس به صورت پست یا نوشته منتشر می شوند. به عنوان مثال صفحات اصلی یا لندینگ شما به صورت برگه و مقالات شما به صورت نوشته منتشر می شوند. برگه ها صفحات مهم شما را شامل می شوند که برای شما بسیار مهم هستند. مانند صفحات تماس با ما، همکاری با ما، فروشگاه و…!

5. وب سایت خود را سفارشی سازی کنید.

همه ی قالب ها و افزونه هایی که در وردپرس نصب می کنید دارای قابلیت هایی هستند که می توانید تنظیمات آن را به صورت سفارشی انجام دهید. سفارشی سازی منو ها، برگه ها، رنگبندی سایت و… از جمله مواردی هستند که می توانید در بخش سفارش سازی سایت یا قالب وبسایتتان آن را انجام دهید.

سفارشی سازی قالب وردپرس

6. پلاگین ها را نصب کنید.

افزونه ها، قابلیت هایی هستند که در سایت وردپرسی شما نصب می شوند و یک سری امکانات را به سایت وردپرسی شما اضافه می کنند. بیش از 50 هزار افزونه برای وردپرس وجود دارد که یک سری قابلیت را به سایت شما اضافه می کند. برخی از افزونه هایی که بسیار محبوب هستند و باید در هر سایت وردپرسی نصب شوند عبارتند از:

  • افزونه وردپرس wp rocket: با این این افزونه می توانید سرعت وبسایت خود را بهبود ببخشید.
  • Rank Math SEO: اگر قصد دارید رتبه سایت خود را در گوگ ل بهبود دهید می توانید با افزونه‌ی سئو و بهینه سازی سایت این کار را انجام دهید. افزونه رنک مث جز محبوب ترین افزونه های سئو در دنیا است.
  • Ithem Security: امنیت وبسایت بسیار مهم است. با استفاده از افزونه امنیت وردپرس می توانید این کار را انجام دهید.
  • Table Press: این افزونه این امکان را به شما می دهد تا بتوانید جدول در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید.
  • Elementor: با استفاده از این افزونه برگه ساز می توانید طراحی سایت وردپرسی خود را به بهترین شکل انجام دهید.
  • WPML: اگر قصد دارید یک سایت چند زبانه داشتید، با نصب این افزونه می توانید این کار را انجام دهید.

7. وب سایت خود را برای افزایش سرعت صفحه بهینه کنید.

سرعت سایت وردپرسی

بالا بودن سرعت لود صفحات سایت یکی از موارد مهمی است که باید به آن دقت کنید. به طور میانگین یک سایت باید حداکثر در 3 ثانیه لود شود. اگر سایت شما دیر بارگزاری شود و کاربر نتواند در سریعترین زمان سایت شما را مشاهده کند به سایت دیگری می رود و مخاطب خود را از دست می دهد. همچنین سرعت سایت از نظر ربات های گوگل نیز مهم است. زیرا سرعت سایت نیز یکی از فاکتورهای بهینه سازی و سئو سایت است که اکثر سئو کاران نیز روی آن تاکیید دارند.

8. الگو برداری کنید.

اگر در ابتدای کار هستید و تا به حال طراحی سایت را به صورت جدی انجام نداده اید، به شما پیشنهاد می کنم که از سایت های دیگر نیز الگو برداری کنید. این کار باعث می شود تا دید شما نسبت به طراحی بازتر شود و سایت های زیباتری را خلق کنید. بهترین کار این است که هنگام طراحی سایت وردپرسی خود از نمونه های آماده که به آن دمو نیز گفته می شود استفاده کنید.سپس دمو ها را خودتان به سلیقه خودتتان تغییر دهید.

اگر چند بار این کار را انجام دهید و الگو برداری کنید می توانید در آینده به یک طراح سایت با کلی ایده تبدیل شود که می تواند سایت های مختلفی را ایجاد کند. درآمد طراحی سایت نیز در دنیا عدد قابل توجهی است که پیشنهاد می کنیم مقاله ی مرتبط به آن را در سایت ما بخوانید.

نکات مهم در سایت های وردپرسی

یک سری نکته و ترفند در سایت های وردپرسی وجود دارد که در این بخش چند نمونه از آن را برای شما جمع آوری کرده ایم که می توانید از آنها نیز استفاده کنید.

  1. روی اصول طراحی سایت و رابط کاربری وبسایت تمرکز کنید. نمونه های خارجی را زیاد مشاهده کنید و از آنها یاد بگیرید.
  2. هنگام نام گذاری فایل های خود در وردپرس از خط تیره ( – ) استفاده کنید و از آندریلاین ( _ )استفاده نکنید. این امر در سئو سایت شما نیز اثر مهمی را دارد.
  3. از قالب هایی استفاده کنید که اورجینال هستند و از مارکت های معتبر آن را تهیه کنید که پشتیبانی مناسبی را به شما ارائه دهند و قالب های سایت را نیز آپدیت کنند.
  4. از قابلیت  Image Alt Text حتما استفاده کنید. از متن جایگزین تصویر می توان برای بهبود رتبه بندی SEO و گوگل استفاده کرد.
  5. به صورت مرتب از سایت وردپرسی خود بک آپ تهیه کنید. از افزونه هایی مانند duplicator pro برای ان کار می توانید استفاده کنید.
  6. حتما سئو و بهینه سازی سایت را یاد بگیرید و از آن در سایت خود استفاده کنید.
  7. مراقب عملکرد وب سایت خود باشید و بدانید که چه چیزی برای بازدیدکنندگان شما کار می کند و چه چیزی کار نمی کند. افزونه های مفید وردپرس و همچنین نرم افزار Google Analytics برای کمک وجود دارد.
  8. صفحه «درباره ما» را در وب سایت خود بگنجانید تا به بازدیدکنندگان خود نشان دهید که فرد و کسب و کار قابل اعتمادی هستید. صفحات “درباره ما” به عنوان دومین صفحات پربازدید در وب سایت ها شناخته می شوند.
  9. مطمئن شوید که سایت شما امن است.
  10. منو سایت خود را به درستی تنظیم کنید و صفحات مهم سایت خود را در آن قرار دهید.
  11. برای سایت خود یک ساختار در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر وبلاگ نویس هستید، از پست ها استفاده کنید و اگر صاحب کسب و کار هستید از برگه ها استفاده کنید.
  12. گزینه های کامنت گذاشتن و اشتراک گذاری را در سایت خود محدود کنید. به عنوان مثال در صفحه تماس با ما نیاز نیست قابلیت کامنت گذاشتن یا اشتراک گذاری فعال باشد. 
  13. وب سایت خود را ریسپانسیو طراحی کنید. همانطور که می دانید این روزها اکثر سرچ افراد از طریق موبایل و تبلت انجام می پذیرد. پس اگر سایتی داشته باشید که در تلفن همراه به درستی نمایش داده نشود، بازدیدکنندگان خود را از دست خواهید داد.
  14. از محتوای تصویری و ویدیویی در سایت خود نیز استفاده کنید.
  15. سایت و افزونه های وردپرس خود را به طور منظم به روز کنید. وردپرس به شما می گوید چه زمانی به روز رسانی ها منتشر می شوند. این باعث می شود وب سایت شما تازه و کارآمد باشد.
  16. یک CRM را انتخاب کنید که با سایت وردپرس شما کار می کند. یک CRM می تواند به شما کمک کند تا نحوه تعامل کاربران با وب سایت و شرکت را پیگیری کنید..
(10 امتیاز) 🔥

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس رایگان

نیاز به طراحی سایت دارید؟!

آماده پاسخگویی
بـه شما هستیــــم

مقالات مشابه

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

درصورت ثبت اطلاعات تماس، کارشناس ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

درصورت ثبت اطلاعات تماس، کارشناس ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

درصورت ثبت اطلاعات تماس، کارشناس ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

ثبت درخواست مشاوره رایگان